Simona Halep a impresionat o lume intreaga cu rezultatele din ultima perioada, sportiva din Constanta reusind sa ajunga pe locul cinci in clasamentul WTA. Intr-un interviu pentru ESPN.com, Simona a explicat cum a reusit acest salt valoric. "M-am schimbat pentru a fi mai agresiva, sunt fericita ca pot juca tenis", a precizat Halep.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

S-a schimbat pentru a fi mai agresiva

"M-am schimbat, pentru a fi mai agresiva pe teren. Si am fost mult mai relaxata, acesta este secretul. Mi-am propus sa lupt pentru fiecare punct, dar si sa ma bucur de joc. Anul trecut, la Roma, cand m-am accidentat la spate, am trecut prim momente foarte, foarte dificile. Mi-am spus ca trebuie sa fiu fericita ca pot juca tenis si sa fiu relaxata. Asta s-a intamplat anul trecut", a declarat Simona Halep pentru ESPN.com, conform Agerpres.

Nu se astepta sa ajunga atat de sus in clasamentul WTA

"Am fost putin surprinsa, intr-adevar. Nu ma asteptam ca anul acesta sa ajung in Top 10, asa ca totul s-a schimbat in viata mea. Oamenii de acasa ma recunosc acum, atunci cand merg la cumparaturi sau chiar atunci cand parchez masina. Este frumos, recunosc, insa va trebui sa muncesc din greu in continuare" - Simona Halep.

Despre jocul ei

"Cred ca am avut un joc bun si complet, cu lovituri de dreapta si de rever. Serviciul meu nu este inca la 100% si va trebui sa-l imbunatatesc. Ma simt mult mai confortabil pe zgura, insa imi plac si suprafetele dure, deoarece punctele sunt mult mai rapide, jocul este mai rapid, ceea ce imi place" - Simona Halep, citata de Agerpres.

Cum vede turneele de Grand Slam

"La turneele mari lucrurile sunt diferite, deoarece exista mai multa presiune. Vreau doar sa raman relaxata si sa joc exact ca la turneele normale, sa-mi pastreze mintea fara presiune. Acum ma simt pregatita sa joc la acel nivel" - Simona Halep.

Vrea sa ramana in TOP 10 WTA

"Pentru asta, va trebui sa-mi apar titlurile la multe turnee, asa ca va fi dificil. Fiecare meci este dificil. Vor fi aceleasi provocari cu care m-am confruntat cand nu eram in top 40. Vreau sa-mi imbunatatesc jocul si sa evoluez cu placere de fiecare data", a conchis Simona Halep.

Simona Halep (cap de serie numarul sase) o va intalni in turul doi al turneului WTA de la Miami pe Casey Dellacqua, din Australia (locul 56 WTA). Cele doua jucatoare s-au intalnit si saptamana trecuta, in sferturile de la Indian Wells (Simona s-a impus cu 6-2, 6-2). Meciul se va disputa vineri, dupa ora 20:30.