Ivan Lendl nu mai este antrenorul lui Andy Murray (locul 6 ATP), anuntul fiind facut miercuri, pe site-ul oficial al jucatorului scotian. Alaturi de Lendl, Murray a reusit sa castige singurele doua turnee de Grand Slam din cariera: US Open (2012) si Wimbledon (2013).

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mereu ii voi fi recunoscator lui Ivan pentru tot ceea ce am reusit impreuna in ultimii doi ani. A fost cea mai buna perioada din cariera mea, pana in acest moment. Am avut ce invata de la Lendl, iar acest lucru sper sa il folosesc pe viitor. Deocamdata nu stiu ce voi face in continuare, ma voi consulta cu echipa mea pentru a vedea care va fi directia", a declarat Andy Murray pe site-ul sau oficial.

"Sa colaborez cu Andy a fost o experienta deosebita, o perioada fantastica pentru mine. Este un jucator extraordinar, unul din cei mai buni din circuit. Ma bucur sa i-am putut fi de folos in cucerirea celor doua titluri de Grand Slam", a declarat Ivan Lendl.

Andy Murray si-a trecut in cont doua turnee de Grand Slam in timpul colaborarii cu Ivan Lendl: US Open in 2012 (primul turneu de Grand Slam al carierei) si Wimbledon in 2013 (a fost primul britanic care s-a impus, dupa o pauza de 77 de ani). In plus, Murray a cucerit si medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra (2012).

Despartirea poate fi pusa pe seama rezultatelor slabe ale lui Andy din ultima perioada: jucatorul a ajuns pe locul 6 in ierarhia ATP.