Simona Halep (cap de serie numarul sase) s-a calificat, marti, in sferturile turneului de la Indian Wells, dupa o partida foarte dificila cu Eugenie Bouchard, din Canada (favorita 18). Simona a zburdat in primul set (6-2), dar a fost de nerecunoscut in al doilea (pierdut cu 6-1). In decisiv, Halep a fost puternica din puncte de vedere mental atunci cand condusa cu 4-3 (cu break) a avut capacitatea de a reveni si de a se impune cu 6-4.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

"Am jucat foarte bine in primul set, la fel ca si ieri. Eugenie este o mare jucatoare, a revenit foarte bine, este o jucatoare greu de batut. Ma bucur ca am castigat, sunt foarte fericita. Este bine sa joci aici, poate voi juca mai bine in urmatoarea partida. Vreau sa vad cat de departe pot sa ajung" - Simona Halep, imediat dupa terminarea partidei cu Eugenie Bouchard.

In sferturi, Simona Halep o va intalni pe Casey Dellacqua (venita din calificari, locul 87 WTA, din Australia).

Pentru calificarea in sferturi de finala la Indian Wells, Halep va primi 215 de puncte WTA si un cec in valoare de 104.000 de dolari.

Desfasurarea partidei Simona Halep vs Eugenie Bouchard:

Setul III

Setul decisiv a debutat cu Simona Halep la serviciu - primul game castigat de Simona dupa nu mai putin de sase pierdute la rand. Cu multa incredere in jocul sau, Eugenie a egalat rapid la unu. Simona a avut o minge de break in jocul cu numarul patru, dar sportiva din Canada a anulat-o cu un serviciu violent (2-2). Halep si-a pastrat calmul si a trecut din nou in avantaj (3-2) - de aceasta data, serviciul a ajutat-o mai mult. Echilibrul s-a rupt in game-ul al saptelea, unul in care Bouchard s-a impus contra serviciului. Partida a capatat cote dramatice, iar Simona a reusit rebreak-ul dupa un game foarte disputat (4-4). Halep a capatat mult incredere, iar jocul de pe propriul serviciu i-a revenit fara mari emotii (5-4). Halep a incheiat meciul in stil de mare campioana, pe serviciul adversarei, dupa ce a reusit lovituri perfecte (6-4).

Setul II

Setul al doilea a inceput, la fel ca si primul, cu Bouchard la serviciu. Simona nu a slabit deloc ritmul, a returnat aproape orice minge si a atacat la prima ocazie. In acest mod, jucatoarea noastra a reusit inca un break in debutul setului doi. Din pacate, Eugenie a bifat rebreak-ul, intr-un game in care Simona a facut doua duble greseli. Bouchard a devenit mult mai agresiva, a gasit unghiuri mai bune pentru loviturile sale, iar break-ul a venit oarecum firesc (3-1). Primul serviciu i-a dat batai de cap Simonei, iar Eugenie a simtit momentul mai slab si a profitat din plin: 6-1 (dupa 24 de minute).

Setul I

Meciul a inceput cu sportiva din Canada la serviciu, iar Simona a reusit break-ul. Halep a condus punctele, a lovit precis si cu putere, iar scorul a devenit 3-0, dupa inca un break. Dominatia Simonei a continuat, iar tabela a aratat un spectaculos 5-0. Halep a slabit putin ritmul, a comis si o dubla greseala, iar Eugenie a bifat break-ul (5-1). Sportiva din Canada s-a impus si pe propriul serviciu, dar Simona a incheiat setul in 30 de minute: 6-2.

Simona Halep poate urca in clasament - Vezi mai jos in ce conditii

Dupa ce Maria Sharapova (locul 5 WTA) a fost eliminata in turul trei, Simona Halep poate urca doua pozitii in ierarhia mondiala.

Cum Kerber si Sharapova (avea de aparat 1000 de puncte) au iesit timpuriu din competitiei, Simona poate ajunge pana pe locul cinci.

Pentru locul cinci, Halep se lupta cu Jelena Jankovic (locul 8 WTA) si Petra Kvitova (locul 9).

Atat Jankovic cat si Kvitova sunt calificate in optimi. Pentru a ajunge pe locul cinci, este nevoie ca Petra Kvitova sa nu joace finala, iar Jankovic sa nu ajunga mai departe decat Simona.

In optimi, Jelena Jankovic o va intalni pe Caroline Wozniacki (12 WTA), iar Petra Kvitova se va duela cu Dominika Cibulkova (11 WTA).

Simona Halep vs Eugenie Bouchard:

Ani: 22-20

Locul nasterii: Constanta - Montreal

Inaltime: 1.68 metri - 1.78 metri

Ambele sunt jucatoare de mana dreapta

Victorii/ infrangeri in cariera: 229-122 vs 135-77

Titluri in cariera: 7-0.