​Simona Halep va fi cap de serie numarul sase la turneul de la Indian Wells, competitie care va debuta pe 5 martie, in California. Serena Williams a refuzat sa participe la turneul dotat cu premii totale in valoare de 5,18 milioane de dolari.

Simona HalepFoto: australianopen.com

Indian Wells este un turneu care face parte din categoria WTA Mandatory (cel mai important din acest an de pana acum, in afara de Australian Open). Din aceeasi categorie cu Indian Wells mai sunt Miami, Madrid si Beijing.

Ce se poate intampla pentru Simona Halep

Simona poate urca cel putin pe locul sase in ierarhia WTA in cazul in care Angelique Kerber nu va avea un parcurs foarte bun (la editia trecuta, sportiva din Germania a ajuns pana in semifinale). In acest fel, Kerber are nu mai putin de 450 de puncte de aparat, in timp ce Simona are doar 50 (a fost eliminata in turul doi in 2013).

In acelasi timp, Simona poate pierde foarte usor o pozitie in favoarea Jelenei Jankovic, sportiva care a ajuns, la fel ca si Halep, pana in turul secund anul trecut. Cine va merge mai departe, va avea castig de cauza in clasament.

De ce nu participa Serena Williams

In urma cu mai multi ani (mai exact in 2001), Serena Williams a fost tinta unor atacuri rasiste, iar de atunci sportiva a refuzat sa mai joace la Indian Wells.