Perechea formata din jucatoarea romana de tenis Irina Begu si argentinianca Maria Irigoyen s-a calificat, vineri, in finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Rio de Janeiro (Brazilia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, dupa o victorie cu 6-2, 6-7 (5), 10-8 in fata principalelor favorite, Barbora Zahlavova-Strycova/Klara Zakopalova (Cehia), in semifinale, noteaza Agerpres.

Irina BeguFoto: captura andaluciatennis.com

Begu si Irigoyen au avut nevoie de o ora si 45 de minute pentru a obtine calificarea in ultimul act, in care vor infrunta cuplul Johanna Larsson (Suedia)/Chanelle Scheepers (Africa de Sud), care a profitat de neprezentarea perechii Lourdes Dominguez-Lino (Spania)/Mariana Duque-Marino (Columbia). Larsson si Scheepers au eliminat in sferturi perechea romano-rusa Raluca Olaru/Alexandra Panova, cu 4-6, 6-2, 10-3.

Irina Begu, care a mai jucat vineri un meci, de o ora si 32 de minute, pierdut in sferturile probei de simplu in fata braziliencei Teliana Pereira, cu 4-6, 4-6, este la a cincea sa finala WTA la dublu din cariera. Irina a castigat doua titluri, unul in 2012 la Hobart, alaturi de Monica Niculescu, si altul anul trecut la 's-Hertogenbosch, alaturi Anabel Medina Garrigues (Spania). In 2012 a pierdut finalele de la Fes (unde a jucat in pereche cu Alexandra Cadantu) si Luxembourg (alaturi de Monica Niculescu).

Irina Begu si-a asigurat prin calificarea in finala de dublu de la Rio un cec de 3.200 dolari si 180 puncte WTA, in timp ce pentru atingerea sferturilor de finala la simplu (unde ajunsese din calificari) va fi recompensata cu 6.175 dolari si 78 puncte WTA.