Caroline Wozniacki (11 WTA) s-a calificat in semifinalele turneului de la Dubai, dupa ce a invins-o categoric, scor 6-1, 6-2, pe Sorana Carstea (locul 27 WTA). Sportiva din Romania a comis multe greseli, nu si-a gasit ritmul si a fost neinspirata in multe momente.

Sorana CarsteaFoto: wtatennis.com

Meciul a durat o ora si doua minute.

Setul I

Sorana Carstea a comis prea multe greseli in setul intai, unul in care nu a reusit sa castige pe propriul serviciu. Wozniacki s-a miscat bine in defensiva si a profitat din plin de greselile nefortate ale Soranei. Sportivei din Romania nu i-a intrat primul serviciu, iar al doilea a fost atacabil. Dupa doar 30 de minute de joc, Wozniacki s-a impus cu 6-1.

Setul II

Setul al doilea a inceput cu Sorana la serviciu, iar jucatoarea din Romania a condus pentru prima data pe tabela (1-0). Daneza a revenit insa si a mai castigat inca o data contra serviciului. Lucrurile nu s-au schimbat in bine pentru Sorana: a fost mereu grabita sa incheie punctele, a gresesit mult si s-a dovedit neinspirata. In aceste conditii, Caroline a reusit inca un break (5-2), iar meciul s-a incheiat pe serviciul danezei (6-2).

Pentru parcursul de la Dubai, Sorana Carstea va primi 100 de puncte in ierarhia WTA si un cec in valoare de 34.891 de dolari.

Sorana Carstea - locul 27 WTA

Caroline Wozniacki - locul 11 WTA

La meciurile directe, Caroline Wozniacki o conduce pe Sorana Carstea cu scorul de 4-3.

Sorana Carstea

Locul nasterii: Bucuresti

Varsta: 23

Inaltime: 1.76 metri

Greutate: 59 kg

Victorii/ Infrangeri: 303-200

Titluri in cariera: 1

Bani castigati din tenis: 2,623,750 dolari.

Competitia de la Dubai este dotata cu premii totale in valoare de doua milioane de dolari. Ultima castigatoare a fost Petra Kvitova, in 2013.