WTA Dubai: Alize Cornet - Simona Halep 6-1, 1-1/ Invinsa de dureri
Setul I
Chinuita de durerile de la glezna piciorului drept, Simona Halep nu a putut fi agresiva, jucatoarea din Romania suferind mult la serviciu. Simona nu a reusit sa castige pe propriul serviciu, iar Alize Cornet s-a impus cu un categoric 6-1, dupa doar 29 de minute de joc.
Dupa cinci game-uri, Simona Halep a cerut un time-out medical (de 3 minute), din cauza problemelor la glezna dreapta.
Setul II
Simona a servit prima in setul doi, a castigat pe propriul serviciu, dar la scorul de 1-1 a hotarat sa se retraga. Dupa doar 41 de minute, Simona Halep a abandonat.
Ce a castigat Simona Halep in 2013
Nurnberg - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A invins-o in finala pe Andrea Petkovic, scor 6-3, 6-3. Dupa aceasta victorie, a urcat pe locul 45 in clasamentul WTA.
's-Hertogenbosch - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A trecut in finala de Kristen Flipkens, scor 6-4, 6-2. Dupa acest succes, Halep a urcat pe locul 32 in ierarhia WTA.
Budapesta - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A invins-o in finala pe Yvonne Meusburger, scor 6-3, 6-7(7), 6-1. Dupa aceasta noua victorie, Simona a ajuns pe locul 30 in clasamentul WTA.
New Haven - competitie dotata cu premii totale in valoare de 690.000 de dolari. A castigat turneul dupa ce a invins-o in finala pe Petra Kvitova, scor 6-2, 6-2. Halep a urcat pe locul 19 in clasamentul WTA.
Moscova - competitie dotata cu premii totale in valoare de 795.707 de dolari. Simona a invins-o in finala pe Samantha Stosur, scor 7-6, 6-2. Sportiva din Romania a urcat pe locul 14 in clasamentul WTA.
Turneul Campioanelor - competitie dotata cu premii totale in valoare de 750.000 de dolari. Simona a invins-o in finala pe Samantha Stosur, scor 2-6, 6-2, 6-2. Sportiva din Romania a urcat pe locul 11 in clasamentul WTA.
Simona Halep
Nascuta pe 27 septembrie 1991, la Constanta.
Inaltime: 1,68 metri
Greutate: 60 kilograme
Loveste cu mana dreapta.
Cea mai buna clasare in clasamentul WTA: locul 9
Rezultate la turneele de Grand Slam:
Australian Open: sferturi (2014)
Roland Garros: turul 2 (2011)
Wimbledon: turul 2 (2013)
US Open: turul 4 (2013).

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Te iubim !
Asa cum s-a intimplat de atitea ori dupa castigarea unui turneu iese in prima runda din urmatorul.
Ciudata evolutie.
Mai bine ca a renuntat pt ca turneele mari de abia acum incep
Totuşi Simona nu e "calul" de Serena Williams.
Nu întâmplător, după Australian Open, Victoria Azarenka, Serena Williams, Li Na au luat pauză.
Sigur urmează să comenteze acuși și unii ratații care o acuză că e în mafia pariurilor ...
Cind postasem eu ,Simna inca juca.
Si vedeam un joc foarte slab. Nu stiu daca tu inelegi ce este joc slab.
Simona are niste serve slabe si face multe greseli nefortate. Cauta pe internet ce is alea greseli nefortate.
Nu stiu de une ai scos-o pe aia cu mafia, probabil ca ai vazut multe filme.
Pentru tine, trebuie sa stii ca majoritatea celor care isi dau cu parerea pe HN stau undeva in foolii. Sint putini cei care scriu de pe terenul de tenis.
Tu vrei ca Simona sa joace la acelasi nivel si sa castige in fiecare saptamana cate un turneu ca sa te poti simti si tu 'mandru ca esti roman' . Simona nu reprezinta nici Romania si nici un alt roman la aceste turnee ci doar pe ea si familia ei. Doar ea si parintii eu au dreptul sa se mandreasca cu performantele Simonei. Ceilalti romani pot doar sa se bucure de realizarile Simonei si atat. Simona are nu numai serva slaba ci si jocul la fileu, dropshot inexistent, overhead foarte slab, nu stie sa returneze prea bine un dripshot al adversarului. Daca te-ai pricepe la tenis ai fi observat totusi o imbunatatire a serviciului, cel putin in finala. Un as, serve cu mult spin si in unghi mare. Acuma Simona a fost invatata de antrenorii romani supermediocri sa joace de pe linia de fund ca lucrul asta e cel mai usor de facut. Firicel Tomai a invatat-o sa se apere de pe linia de fund, Adrian Marcu a stimulat-o sa joace mai agresiv dar tot de pe linia de fund. Simona, la mobilitatea extraordinara pe care o are ar putea sa fie o foarte buna jucatoare 'all court' dar pentru asta trebuie sa stapaneasca foarte bine lovituri tipice pentru jocul la fileu, dropshot, overhead si voleu, lovituri pe care nu le stie. Asta ar trebui sa fie schimbarea majora in jocul Simonei in urmatoarele luni, dar pentru asta trebuie sa lucreze foarte mult, nu doar 2 ore pe zi cat muncea cu Adrian MArcu
Nadal, cand a vazut ca a ajuns la un moment in cariera in care nu numai Djokovic il batea peste tot pe unde il prindea,de 7 ori consecutiv dar chiar si un ilustru anonim, Rosol, nr 100, la prima lui participare la un GS, s-a 'accidentat', s-a retras pentru 7 luni, perioada in care s-a antrenat intensiv si si-a pus la punct serviciul, care era punctul lui slab pana atunci. Nadal servea cu o viteza de 160-170km/h inainte de 'accidentare'. Dupa accudentare a venit cu un servicu de peste 190km/h si cu o tehnica a loviturii total schimbata. Asa ceva nu se poate intampla peste noapte, dupa 7 luni in care ' nu ai pus mana pe racheta' asa cum a declarat Nadal.
Asa ca si Simona se poate 'accidenta' pentru a-si oferi o perioada de cateva saptamani de pregatire intensa. Are acum un antrenor adevarat si are nevoie de timp ca sa se pregateasca
Oricum, pana la urma nu clasamentul WTA conteaza atat de mult cat sanatatea si placerea de a juca.
Felicitari Simona pentru performanta de saptamana trecuta, recuperare rapida si la mai mare! :)
Bafta Sorana, sper sa te revedem si pe tine cat de curand intr-o forma mai buna! :) Poate reusesti din nou o finala cu Serena Williams! :)
PS: si sunt 45 de puncte, nu 35 ;)
aha, deci chiar daca ar trece de Sorana (sper din tot sufletul sa nu o faca), Sara nu ar primi suficiente puncte pt a o depasi pe Simona.
Ai cumva vreun link unde este explicata treaba cu punctele de aparat? O tot citesc dar nu stiu cum se aplica exact :) .... Multumesc frumos.
Daca Erani a jucat finala anul trecut, a primit pentru asta 300 de puncte (sa zicem).
Asta inseamna ca daca nu participa la turneu, saptamana viitoare are cu 300 de puncte mai putin.
Daca ajunge in finala, are fix atatea puncte cat are si azi.
Daca va castiga finala va avea un plus de 200 (sau care or fi diferenta intre finalist si castigator)
Asta inseamna ca Halep, care nu a cules niciun punct anul trecut, in acest turneu, nu pierde nimic. Problema ei va veni in a doua jumatate a anului, cand va trebui sa castige din nou acele 6 turnee, pentru a-si pastra punctajul de top 10.
De asta daca vrea sa ramana in top10, va trebui sa stranga puncte in prima jumatate a anului, pentru a compensa eventualele puncte pierdute in turneele castigate anterior.
Si s-a dovedit ca daca este in forma buna poate sa bata cam toate jucatoarele din fata ei cu exceptia celor din top, Serena, Azarenka, Sharapova. Pe Na Li a batut-o si o poate bate. Pe Radwanka a batut-o de a zapacit-o. S-ar putea sa o poata bate chiar si pe Sharapova care in ultimul an nu prea a mai jucat tenis. Azarenka este mult prea puterninca la ora actuala pentru Simona, la fel si Serena. Dar daca isi va pune la punct serviciul si sunt semne imbucuratoare ca acest lucru se intampla, i-ar putea pune probleme mari chir si lui Serena. Simona trebuie sa invete sa serveasca cu foare mult spin, in unghiuri foarte mari si foarte variat pentru ca la fizicul ei nu va putea servi niciodata cu 190km/h. Sper sa invete ceva din serva lui Federer.
Cum sa te refaci Simona dupa doua zile de la finala ,
Nici nu trbuia sa te inscrii. Dar turneele mari de acum vin.Iti doresc sanatate . Succes mare jucatoare.
Declaratia ei spune tot. A luat ce a putut de la ei si acum trece la un alt nivel.
Daca erau asa de mediocrii probabil ca inca ramanea cu ei pentru ca n-ar fi ajuns aici niciodata.
1. incep cu o remarca la gramatica precara, asta pentru ca pur si simplu nu ma pot abtine: are grad de comparatie "perfect"? Eu la scoala am invatat ca nu, dar poate a trecut prea mult timp si s-au schimbat lucrurile.
2. Serviciul Sharapovei este un serviciu inconstant. La un meci, Sharapova are aproximativ egal numarul de asi cu numarul de duble greseli. In plus, Sharapova are 1.88, daca ai impresia ca nu are importanta inaltimea te inseli profund. Un serviciu foarte bun este cel al Serenei Williams, dar nu ar trebui sa o luam in calcul, in acest moment in WTA exista 3 esaloane valorice: Serena ; urmatoarele 10 jucatoare ; apoi restul. Desigur, pierde si Serena meciuri, orice om are si zile proaste, dar are dublu puncte fata de locul 2 si asta spune totul - in conditiile in care participa la mai putine turnee decat oricare jucatoare din top 20, dar castiga aproximativ 4 din 6 turnee la care participa.
3. Cum bine a remarcat in alt comentariu cineva, Simona are o mare problema pe serviciul 2. Serviciul 1 iti poate intra intr-o zi, in alta nu. Pentru zilele in care serviciul 1 nu functioneaza, trebuie neaparat sa ai un serviciu 2 decent care sa iti permita sa ai o sansa de castig.
O sa inchei cu o paranteza legata de remarca la adresa accidentarii lui Nadal: are probleme foarte mari Nadal, iar aceste probleme sunt cauzate tocmai de stilul lui de joc. De ce? Este vorba de fizica. Lovitura lui Nadal nu este una clasica ca in cazul lui Federer care loveste exact cum te invata orice antrenor de tenis. Lovitura lui Nadal ii suprasolicita piciorul stang si umerii. Motivul pentru care Nadal are musculatura atat de dezvoltata fata de altii este pentru ca a fost nevoit, altfel nu ar fi putut sa loveasca mingea asa cum o face. Poti gasi mai multe despre costul loviturii extraordinare de forehand a lui Nadal pe net, evident trebuie sa cauti in engleza, nu scrie nimeni in romana.
Cat despre 'accidentarile' lui Nadal hai sa fim seriosi. Daca tu chiar ai crezi ca poti juca tenis cu basici in palma, muschi fisurati, intindere de ligamente nu are rost sa mai comentam.