​A castigat la Doha cel de-al saptelea turneu din cariera, iar victoria a propulsat-o pe locul 9 in ierarhia WTA (cea mai buna clasare din cariera). "A fost un mic demon, evolueaza in viteaza a cincea. Si-a confirmat clasa print-o victorie zdrobitoare asupra lui Kerber", noteaza presa internationala despre Simona Halep, conform Digisport.

Bucurie pentru Simona HalepFoto: australianopen.com

Marca: "Simona Halep, evolutie in viteza a cincea"

"Simona Halep si-a mentinut stilul distrugator care a propulsat-o in primele zece jucatoare ale lumii si a invins-o clar pe Angelique Kerber in finala de la Doha, devenind prima sportiva din Romania care se impune in Qatar. Ultima sa infrangere in fata unei rivale din Top Ten a avut loc in august 2013, contra Serenei Williams, la Cincinnati. Cu o evolutie in viteza a cincea, Halep, care a fost numarul unu mondial la juniori, a devenit cea de-a treia reprezentanta a tarii sale care intra in primele zece locuri WTA, dupa Virginia Ruzici si Irina Sparlea" - Marca.

L'Equipe: "Simona Halep - un mic demon"

"Romanca in varsta de 22 de ani a confirmat din plin ascensiunea spectaculoasa pe care a inregistrat-o in 2013. Angelique Kerber a intalnit un mic demon pe terenul principal de la Doha. Foarte activa in defensiva si intuitiva in atac, Simona Halep s-a impus in doua seturi. Chiar daca Kerber a opus o rezistenta mai puternica decat o arata scorul, romanca a fost prea puternica in majoritatea timpului" - L'Equipe.

"Angelique Kerber a pierdut clar duminica in finala care i-a opus o alta jucatoare din Top Ten, pe romanca Simona Halep. Aceasta a fost imposibil de blocat si s-a impus in doua seturi. Pentru Kerber a fost cea de-a doua finala pierduta in 2014, dupa ultimul act de la Sydney" - Bild.

"Ascensiunea Simonei Halep nu s-a incheiat. Dupa ce a castigat sase turnee in 2013, aceasta a incheiat absolut perfect o saptamana la fel de buna in Qatar. Performanta ei va produce un mic cutremur in Top Ten: Halep va urca pe locul 9, in timp ce Sara Errani va cobora de pe locul 7 pana pe 10" - Gazzetta dello Sport.

"Halep si-a confirmat clasa printr-o victorie zdrobitoare asupra lui Kerber. Tanara romanca a stralucit de la inceputul turneului si s-a anuntat din start drept vedeta competitiei, iar duminica a confirmat acest lucru dupa ce castigat cel mai important turneu din cariera sa de pana acum, printr-o victorie impresionanta cu Angelique Kerber, scor 6-2, 6-3. Halep a castigat ultimele sale sapte partide din opt disputate contra celorlalte ocupante ale pozitiilor din Top Ten. Pentru moment, rasplata sa este urcarea de pe locul 10 pe locul 9" - NewsDaily.

Ce a castigat Simona Halep in 2013

Nurnberg - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A invins-o in finala pe Andrea Petkovic, scor 6-3, 6-3. Dupa aceasta victorie, a urcat pe locul 45 in clasamentul WTA.

's-Hertogenbosch - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A trecut in finala de Kristen Flipkens, scor 6-4, 6-2. Dupa acest succes, Halep a urcat pe locul 32 in ierarhia WTA.

Budapesta - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A invins-o in finala pe Yvonne Meusburger, scor 6-3, 6-7(7), 6-1. Dupa aceasta noua victorie, Simona a ajuns pe locul 30 in clasamentul WTA.

New Haven - competitie dotata cu premii totale in valoare de 690.000 de dolari. A castigat turneul dupa ce a invins-o in finala pe Petra Kvitova, scor 6-2, 6-2. Halep a urcat pe locul 19 in clasamentul WTA.

Moscova - competitie dotata cu premii totale in valoare de 795.707 de dolari. Simona a invins-o in finala pe Samantha Stosur, scor 7-6, 6-2. Sportiva din Romania a urcat pe locul 14 in clasamentul WTA.

Turneul Campioanelor - competitie dotata cu premii totale in valoare de 750.000 de dolari. Simona a invins-o in finala pe Samantha Stosur, scor 2-6, 6-2, 6-2. Sportiva din Romania a urcat pe locul 11 in clasamentul WTA.

Simona Halep

Nascuta pe 27 septembrie 1991, la Constanta.

Inaltime: 1,68 metri

Greutate: 60 kilograme

Loveste cu mana dreapta.

Cea mai buna clasare in clasamentul WTA: locul 9

Rezultate la turneele de Grand Slam:

Australian Open: sferturi (2014)

Roland Garros: turul 2 (2011)

Wimbledon: turul 2 (2013)

US Open: turul 4 (2013).