Echipa feminina de tenis a Romaniei a invins Marea Britanie cu scorul de 2-1, vineri seara, la Budapesta, in Grupa I valorica a Zonei Europa-Africa a competitiei Fed Cup. Soarta confruntarii a fost decisa de perechea Irina Begu / Monica Niculescu, care s-a impus cu 6-0, 6-2 in meciul de dublu cu Jocelyn Rae/Heather Watson, noteaza Agerpres.

Simona HalepFoto: australianopen.com

Sorana Cirstea (locul 26 WTA) a fost invinsa neasteptat in trei seturi de britanica Heather Watson (162 WTA), cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, in primul meci de simplu. Watson are acum 3-0 in meciurile directe cu Sorana, pe care a mai invins-o in 2012 la Miami, in primul tur, cu 6-3, 3-6, 7-6 (4), si anul trecut in primul tur la Auckland (abandon la 6-3 pentru britanica).

In al doilea meci de simplu, Simona Halep (locul 10 WTA la simplu) a trecut fara probleme de Johanna Konta (118 WTA), cu 6-1, 6-4, si a restabilit egalitatea. Romania invinsese Ungaria cu scorul de 2-1, miercuri, in primul meci de la Budapesta, in timp ce Marea Britanie trecuse de Letonia cu 2-1. In cealalta partida de vineri, Ungaria a dispus cu 2-1 de Letonia.

Romania va infrunta sambata formatia Letoniei (17,00). Castigatoarea grupei B va intalni in play-off castigatoarea grupei C, din care fac parte Ucraina, Austria, Slovenia si Israel. Ucraina ocupa primul loc, dupa ce a dispus de Slovenia si Israel cu acelasi scor, 3-0.