Novak Djokovic (cap de serie numarul doi) a fost eliminat, marti, in sferturile de finala de la Australian Open, sarbul fiind invins, dupa un nou meci de cinci seturi, de Stanislas Wawrinka (favorit opt). Elvetianul s-a impus cu 9-7 in decisiv, dupa o disputa electrizanta.

Stanislas WawrinkaFoto: australianopen.com

Ultimele dispute dintre cei doi jucatori (cu exceptia celei de la Turneul Campionilor) au fost dramatice, Nole impunandu-se in cinci seturi (Australian Open 2013 si US Open 2013).

De data acesta, "Stan" a fost mai sigur pe sine, a profitat de erorile nefortate ale lui Djokovic si s-a impus cu 9-7 in decisiv.

A fost 2-6, 6-4, 6-2, 3-6 si 9-7 pentru Stanislas, dupa o partida care a durat patru ore (doar setul decisiv a durat 79 de minute). In urma acestui rezultat, "Nole" conduce cu 15-3 la meciurile directe.

"E un mare campion, nu renunta niciodata (n.r. Djokovic). Sunt foarte, foarte, foarte fericit! Am fost concentrat pe fiecare punct, am incercat sa raman agresiv, sa nu ma dau batut in niciun moment. Am fost obosit pe finalul meciului, am avut crampe, am fost putin nervos, dar pana la urma totul a fost bine. Ce urmeaza? Sa fac o baie foarte rece, pentru recuperare. Djokovic intr-o zi buna va fi tot timpul mai bun ca mine" - Stanislas Wawrinka, dupa victoria cu Novak Djokovic.

Demn de mentionat este faptul ca Novak Djokovic a castigat ultimele trei turnee de la Australian Open (a castigat patru in total).

In semifinale, Wawrinka se va duela cu Tomas Berdych.