​Simona Halep a ajuns in "sferturile" turneului de Grand Slam de la Australian Open, jucatoare din Romania trecand de Jelena Jankovic, fost lider mondial. "Este o victorie mare, trebuie sa ma bucur de fiecare meci", a precizat Halep.

Simona HalepFoto: australianopen.com

"Este o mare bucurie pentru mine sa evoluez intr-o faza atat de avansata. Jelena a fost lider mondial, a trebuit sa fiu foarte atenta. In setul doi m-am simtit foarte obosita, dar mi-am dat seama ca nu am nimic de pierdut si mi-am facut jocul.

Am inteles ca trebuie sa fiu agresiva si ca trebuie sa ma bucur de orice meci. Am inceput nervoasa meciul, am jucat un prim set bun, dar am fost foarte obosita in setul doi, parca as fi ramas fara energie. Ea a jucat foarte bine in cel de-al doilea set.

Dupa aceea a urmat pauza, am fost foarte agresiva, mi-am spus ca nu am nimic de pierdut. Ma bucur ca am castigat, cand am inceput turneul eram foarte fericita daca imi spunea cineva ca o sa ajung in sferturi.

Calitatea jocului meu a crescut de la meci la meci. Este un Grand Slam, in primul tur am simtit presiune, pentru ca anul trecut am castigat mai multe turnee, dar toate mult mai mici decat acesta.

Sunt fericita ca am ajuns in sferturi. Voi juca impotriva unei jucatoare care se misca foarte bine, ajunge la toate mingile si are lovituri foarte bune. Trebuie sa fiu pregatita sa alerg mult. Voi incerca sa joc la fel ca si in setul trei cu Jankovic. Am fost la cel mai înalt nivel si voi da totul pe teren in fiecare meci. Multumesc pentru tot. Dedic succesul echipei mele si tuturor romanilor care au fost alaturi de mine", a declarat Simona Halep intr-o conferinta de presa.

"Sunt foarte dezamagita. A fost greu. Am jucat, m-am luptat, dar nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Daca eram un pic mai inteligenta si mai putin tematoare, m-as fi descurcat mai bine" - Jelena Jankovic.

Simona Halep - Jelena Jankovic 6-4 2-6 6-0.