Jucatoarea de tenis de masa Valeria Borza (29 de ani), legitimata la echipa franceza Lys-lez-Lannoy, a murit, joi seara, din cauza unei meningite bacteriene, anunta B1 Tv. Sportiva din Caransebes se indrepta spre un autobuz care urma sa o duca spre aeroportul din Charleroi pentru a veni in Romania de sarbatori in momentul in care i s-a facut rau. Jucatoarea a acuzat dureri de cap extrem de puternice si a fost transportata la spitalul din Roubaix, unde a fost dusa la sectia de reanimare, insa a intrat rapid in coma. Diagnosticata cu meningita bacteriana, Valeria Borza a incetat din viata joi seara.

La clubul francez la care era legitimata Valeria Borza, Lys-lez-Lannoy, joaca si Bernadette Szocs, sportiva care a facut parte din lotul Romaniei la Campionatele Europene din acest an, scrie ziarul Adevarul. Dupa ce s-a aflat cauza mortii sportivei - meningita bacteriana - clubul la care a evoluat Valeria Borza a intrat in carantina. Tocmai de aceea, nici Bernadette Szocs nu a mai putut ajunge in tara.

Valeria Borza (29 de ani) a fost campioana nationala la simplu junioare in anii 2000 si 2001, iar in 2005 a fost campioana a Romaniei in proba de dublu mixt. Clubul la care era legitimata Valeria Borza, Lyss-lez-Lannoys, e cotat intre primele trei din tenisul de masa feminin francez. Valeria Borza, crescuta la scoala de tenis de masa din Bistrita, evolua de 10 ani pentru clubul francez.