Ilie Nastase, fost lider al clasamentului ATP, a declarat pentru L'Equipe, conform Agerpres, ca Roger Federer nu trebuie sa se retraga din tenisul de performanta. "Nu mai are nimic de demonstrat, poate sa joace si pana la 60 de ani daca vrea", a precizat Nastase.

Roger FedererFoto: Agerpres/AP

"Mi-as dori ca lumea sa inceteze sa mai spuna ca Roger Federer trebuie sa se retraga. Pentru mine, el ar trebui sa joace atat timp cat isi va dori acest lucru. Eu nu sunt de acord cu cei care sustin ca un jucator trebuie sa se retraga atunci cand nu mai obtine cele mai bune rezultate.

Federer nu mai are nimic de dovedit si poate juca pana la 60 de ani daca isi doreste asta. Nimeni nu va spune ca nu mai vrea sa-l vada. El se va retrage cand va simti aceasta nevoie, dar nu trebuie sa o faca pentru ca nu mai este nr.1 mondial, a declarat Ilie Nastase pentru L'Equipe, conform Agerpres.

Ilie Nastase a fost numarul unu mondial in anii 1972 si 1973, sportivul roman reusind, printre altele, sa castige de patru ori Turneul Campionilor.

Roger Federer a castigat 17 turnee de Grand Slam, performanta cu care se afla pe locul unu in lume (l-a detronat pe Pete Sampras). Jucatorul elvetian a precizat in mai multe randuri ca isi doreste sa participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.