​Simona Halep a avut un an 2013 de vis, la capatul caruia a ajuns pe locul 11 in clasamentul ATP. Virginia Ruzici (managerul jucatoarei) stie de ce are nevoie Simona pentru a continua ascensiunea si in 2014: nu trebuie sa se accidenteze si sa joace tenis cu aceeasi placere ca si pana acum.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

"Este capabila sa castige turnee de Grand Slam, dar nu imediat. Eu spun sa ne asteptam la lucruri bune, lucruri pozitive. Sa speram ca va fi sanatoasa, ca nu vor veni accidentari, uite, cum s-a intamplat aici, la Sofia. Lucrurile acestea pot aparea, oricat te-ai proteja si oricat ti-ai dori sa nu fie asa.

Trebuie sa nu se accidenteze si sa nu se puna foarte multa presiune pe ea. Si sa lucreze in continuare cu aceeasi intensitate, dorinta si entuziasm pentru ca bucuria o simti cu adevarat atunci cand joci meciuri si, evident, cand le castigi, nu cand te antrenezi" - Virginia Ruzici, pentru gsp.ro.

Ce crede Gica Hagi despre Simona Halep

"Are talent, dar are si mai multa ambitie. Am urmarit-o destul de atent in ultimul an si jumatate. Fac o previziune. Va ajunge in top 5, nu doar in top 10, o sa vedeti daca Hagi nu se pricepe si la tenis".

"Trebuie sa ramana modesta, dar, in acelasi timp, sa nu-si piarda nici un moment motivatia. Sa caute tot timpul noi tinte, alte obiective, sa ramana motivata si focusata pentru a atinge noi performante", a declarat Gica Hagi pentru gsp.ro.

Ce a castigat in 2013

Nurnberg - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A invins-o in finala pe Andrea Petkovic, scor 6-3, 6-3. Dupa aceasta victorie, a urcat pe locul 45 in clasamentul WTA.

's-Hertogenbosch - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A trecut in finala de Kristen Flipkens, scor 6-4, 6-2. Dupa acest succes, Halep a urcat pe locul 32 in ierarhia WTA.

Budapesta - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A invins-o in finala pe Yvonne Meusburger, scor 6-3, 6-7(7), 6-1. Dupa aceasta noua victorie, Simona a ajuns pe locul 30 in clasamentul WTA.

New Haven - competitie dotata cu premii totale in valoare de 690.000 de dolari. A castigat turneul dupa ce a invins-o in finala pe Petra Kvitova, scor 6-2, 6-2. Halep a urcat pe locul 19 in clasamentul WTA.

Moscova - competitie dotata cu premii totale in valoare de 795.707 de dolari. Simona a invins-o in finala pe Samantha Stosur, scor 7-6, 6-2. Sportiva din Romania a urcat pe locul 14 in clasamentul WTA.

Turneul Campioanelor - competitie dotata cu premii totale in valoare de 750.000 de dolari. Simona a invins-o in finala pe Samantha Stosur, scor 2-6, 6-2, 6-2. Sportiva din Romania a urcat pe locul 11 in clasamentul WTA.

Agresivitatea - Cheia succesului

"Am auzit spunandu-se ca joc altfel, dar eu evoluez la fel ca si pana acum, numai ca sunt mult mai curajoasa, mult mai agresiva in joc si mult mai increzatoare in ceea ce pot sa fac pe teren. De aceea, pe aceasta cale vreau sa-i multumesc domnului Adrian Marcu. Dansul m-a ajutat cu multe sfaturi si cu o doza suplimentara de incredere acordata jocului meu" - Simona Halep.

Simona Halep

Nascuta pe 27 septembrie 1991, la Constanta.

Inaltime: 1,68 metri

Greutate: 60 kilograme

Loveste cu mana dreapta.

Cea mai buna clasare in clasamentul WTA: locul 11

Rezultate la turneele de Grand Slam:

Australian Open: turul 3 (2011)

Roland Garros: turul 2 (2011)

Wimbledon: turul 2 (2013)

US Open: turul 4 (2013).