Simona Halep s-a calificat in finala "Tournament of Champions" de la Sofia, dupa ce a invins-o sambata, in semifinala, pe Ana Ivanovic. Romanca o va intalni in finala de duminica pe australianca Samantha Stosur, pe care a invins-o in octombrie in finala turneului de la Moscova.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Halep, locul 14 in clasamentul WTA si cap de serie numarul 1 la acest turneu, s-a impus in trei seturi in fata jucatoarei sarbe, cu scorul 2-6, 6-1, 6-3, dupa o ora si 50 de minute de joc.

Tournament of Champions, dotat cu premii in valoare totala de 750.000 de dolari, se desfasoara in perioada 29 octombrie - 3 noiembrie 2013, la Sofia, fiind competitia care incheie sezonul WTA. La turneu iau parte jucatoarele care au castigat cel putin un turneu in 2013 si nu s-au calificat la Turneul Campioanelor de la Istanbul.

Daca va castiga acest turneu, Halep poate ajunge pe pozitia 11 in clasamentul mondial.

Halep a castigat in acest an cinci turnee - Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven si Moscova.

UPDATE Simona Halep, dupa meci: Am ceva probleme la picior, dar sunt foarte fericita ca am invins

"Sunt foarte multumita de felul in care am revenit pe final. Am ceva probleme la picior, dar sunt foarte fericita ca am invins. Acum ma voi odihni si ma voi reface si sper sa am o finala buna maine", a spus Halep pe teren, dupa care a cerut permisiunea sa adreseze cateva cuvinte in limba romana fanilor prezenti la meci. (Mediafax)