Ajuns la 32 de ani, Roger Federer priveste cu optimism catre viitor, fostul lider mondial precizand ca isi doreste sa mai joace o perioada tenis la cel mai inalt nivel. "Voi mai juca un timp, mi-ar placea sa particip la Jocurile Olimpice de la Rio (n.r. din 2016)", a declarat Roger Federer.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am jucat meciuri pe care nu ar fi trebuit sa le joc. Ar fi trebuit sa ma retrag de la Indian Wells Inainte de sferturile de finala (n.r. - Infrângere In fata spaniolului Rafael Nadal, in conditiile in care elvetianul avea dureri de spate) si in aceasta vara nu ar fi trebuit sa particip la turneele de la Hamburg si Gstaad. Nu am putut sa ma antrenez cum voiam in pauza de sapte saptamani de dupa Indian Wells si am cazut intr-o spirala negativa", a declarat Roger Federer, citat de Mediafax.

"Atat timp cat organismul meu si spiritul sunt gata de calatorie, sunt bucuros sa fac ceea ce fac. Voi mai juca un timp, sase luni dificile nu imi vor schimba parerea. Mi-ar placea sa particip la Jocurile Olimpice de la Rio", a adaugat fostul lider din clasamentul ATP.

In prezent, Roger Federer se afla pe locul sapte in ierarhia ATP. Elvetianul spera sa ajunga la Turneul Campionilor, competitie care va debuta pe 4 noiembrie, la Londra.