Ajuns pe locul 7 in ierarhia ATP, Roger Federer are asteptari mari de la anul viitor. "Sunt bine din punct de vedere mental, 2014 se anunta a fi unul mare pentru mine. Nu am foarte multe puncte de aparat, in special la turneele unde ma consider favorit", a precizat elvetianul in varsta de 32 de ani.

Roger FedererFoto: usopen.org

"Sunt bine din punct de vedere mental, anul viitor se anunta a fi unul mare pentru mine. Nu am foarte multe puncte de aparat, in special la turneele unde ma consider favorit.

Privesc cu optimism catre 2014, un an de la care am asteptari mari. Vreau sa raman la un nivel foarte inalt, asta este mereu in gandul meu.

Am avut un an 2012 foarte greu, obositor, mai ales dupa Jocurile Olimpice de la Londra", a declarat Roger Federer, citat de Tennis.com.

In varsta de 32 de ani, Roger Federer se afla in acest moment pe locul 7 in clasamentul ATP. Elvetianul se afla in pericol sa rateze participarea la Turneul Campionilor (doar primii opt jucatori din ierarhia ATP ajung la competitia gazduita de Londra).

Federer are un avans de 85 de puncte fata de Stanislas Wawrinka (locul 8 mondial) si 105 puncte fata de Richard Gasquet (locul 9).