Jucatoarea de tenis Simona Halep, care s-a calificat in semifinalele turneului Premier de la New Haven, faza in care o va intalni pe daneza Caroline Wozniacki, a explicat forma buna in care se afla printr-o evolutie mai agresiva pe teren si printr-o mobilitate mai buna.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Joc mai agresiv si ma misc mai bine in acest an. Ma simt foarte, foarte bine in acest moment. Sunt un pic obosita, dar la ora meciului din semifinale voi incerca sa dau totul", a spus Halep, potrivit Mediafax.

Halep, locul 23 WTA, a invins-o, joi, in sferturile de finala, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), pe Ekaterina Makarova (Rusia), pozitia 26 in clasamentul mondial, dupa un meci care a durat o ora si 22 de minute. Ploaia a inrerupt intalnirea la scorul de 1-1 in setul al doilea, iar sportiva romana spune ca pauza a incurcat-o.

"Eu am jucat bine in primul set, ea nu a jucat prea bine, a facut o multime de greseli. Dar la 1 egal in al doilea set a inceput sa ploua si partida a fost oprita. Am fost un pic nervoasa dupa aceea si mi-a luat ceva timp sa reintru in meci. Dar am reusit sa revin de la 2-4, am jucat bine din acel moment, asa ca sunt fericita pentru victorie", a explicat Halep, aflata acum in fata celei de-a noua semifinale a carierei, prima pe "hard", potrivit site-ului WTA.

Ea va evolua in penultimul act al turneului impotriva sportivei daneze Caroline Wozniacki, locul 8 WTA si cap de serie numarul 4, de sase ori la rand semifinalista la New Haven si de patru ori castigatoare a turneului.

"Are un an bun. Am jucat o data cu ea la Dubai, a fost un meci greu. Ea chiar joaca un tenis de calitate", a spus Wozniacki despre jucatoarea care a reusit sa se impuna in 27 dintre ultimele 32 de meciuri disputate.

Partida la care face referire Wozniacki, singura intre cele doua spotrive, s-a disputat in 2012, in turul doi la Dubai, cand daneza a avut castig de cauza, cu scorul de 6-2, 6-3. Halep era pe locul 53 WTA atunci si venea din calificari.

Pentru Simona Halep, meciul de vineri reprezinta a cincea semifinala in acest an. Ea va incerca sa-si ajudece al patrulea titlu din cariera, primul din categoria Premier, dupa ce a triumfat in 2013 la Nurnberg, 's-Hertogenbosch si Budapesta.

Halep nu se gandeste deocamdata la US Open, turneu de Grand Slam ce va incepe luni, la New York, precizand ca vrea intai sa-si termine treaba pe terenurile de langa Yale University.

"Vreau sa termin aici, sa joc cel mai bun tenis, apoi ma gandesc la Open. Nu este usor sa joci acolo. Vreau doar sa o iau saptamana cu saptamana si apoi voi vedea", declara ea in urma cu doua zile.

Vineri, in cealalta semifinala se vor intalni jucatoarele din Cehia Petra Kvitova, locul 9 WTA si cap de serie numarul 3, campioana en-titre la New Haven, si Klara Zakopalova, locul 33 WTA.