A castigat doua turnee WTA in doar o saptamana, reusind astfel sa egaleze o performanta veche de peste 30 de ani. Simona Halep este omul momentului in tenisul de camp feminin romanesc, cifrele vorbind de la sine - 16 victorii in ultimele 18 partide. "Vreau sa imi imbunatatesc jocul, agresivitatea este cheia succesului", a declarat constanteanca de 21 de ani. Un alt detaliu care poate face diferenta - sportiva este impresariata de fosta campioana Virginia Ruzici.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

A schimbat antrenorul in luna aprilie

"Am inceput din luna aprile colaborarea cu Andrei Mlendea (noul antrenor are 29 de ani), nicio schimbare nu e usoara, dar lucrurile merg ok. Iar din luna noiembrie a anului trecut am inceput sa lucrez la capitolul pregatire fizica cu Teo Cercel. Impreuna am restructurat modul de a ma pregati" - Simona Halep (pentru prosport).

Virginia Ruzici, managerul Simonei

"Am avut alaturi familia si cateva persoane foarte importante din viata mea ca de exemplu pe doamna Virginia Ruzici, managerul meu. Ei au fost punctul meu de sprijin atunci cand mi-a fost foarte greu" - Simona Halep.

Agresivitatea - Cheia succesului

"Am auzit spunandu-se ca joc altfel, dar eu evoluez la fel ca si pana acum, numai ca sunt mult mai curajoasa, mult mai agresiva in joc si mult mai increzatoare in ceea ce pot sa fac pe teren. De aceea, pe aceasta cale vreau sa-i multumesc domnului Adrian Marcu. Dansul m-a ajutat cu multe sfaturi si cu o doza suplimentara de incredere acordata jocului meu.

Planuri pentru Wimbledon

"Am inceput bine pe iarba aici, la s’Hertogenbosch si am incercat sa ma refac rapid dupa drumul cu trenul din Germania, de la Nurnberg. La Wimbledon voi da totul pentru a promova in fazele superioare si poate voi reusi sa-mi stabilesc si cea mai buna performanta la al treilea turneu de Grand Slam al anului" - Simona Halep.

Pe cine a invins in ultima perioada:

Svetlana Kuznetsova (locul 37 WTA), Agnieszka Radwanska (4), Roberta Vinci (15), Jelena Jankovic (18), Lucie Safarova (30), Roberta Vinci (11), Carla Suarez Navarro (19) si Kirsten Flipkens (20).

Cifre incredibile in ultima perioada

Simona Halep are nu mai putin de 16 victorii in ultimele 18 partide disputate. Singurele care au reusit sa o invinga au fost Serena Williams (in semifinale la Masters-ul de la Roma) si Carla Suarez Navarro (turul 1 de la Roland Garros).

Ultima jucatoare din Romania care a reusit sa castige doua titluri in doua saptamani consecutive este Virginia Ruzici. Performanta dateaza din anul 1982 (n.r. Monte Carlo si Kitzbuhel).

Ce a spus dupa ultimul succes

"E incredibil sa joc atat de bine pe iarba imediat dupa zgura. Am fost un pic nervoasa la inceput, dar am incercat sa lupt pentru fiecare punct. Kirsten (n.r. Flipkens) are un stil care e incomod pentru mine, cu multe slice-uri, dar am muncit pentru fiecare punct si a iesit bine. Sunt foarte fericita. Vreau sa ma bucur de seara asta. Am jucat bine la Roma, apoi am pierdut in primul tur la Paris. asta-i tenisul. Vreau sa continui sa ma bucur de ceea ce joc si sa imi imbunatatesc jocul." - Simona Halep, citata de site-ul oficial al WTA.

Simona Halep

Nascuta pe 27 septembrie 1991, la Constanta.

Inaltime: 1,68 metri

Greutate: 60 kilograme

Loveste cu mana dreapta.

Cea mai buna clasare in clasamentul WTA: locul 40

Va urca pe locul 32 in clasamentul WTA

Rezultate la turneele de Grand Slam:

Australian Open: turul 3

Roland Garros: turul 2

Wimbledon: turul 2

US Open: turul 2.