Tenismanul elvetian Roger Federer, favoritul numarul 2 si detinatorul titlului, a fost eliminat, joi, in optimile turneului de Masters 1000 de la Madrid, de japonezul Kei Nishikori, locul 16 ATP, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-2, informeaza AFP.

Roger FedererFoto: Rompres

Aceasta eliminare este a doua mare surpriza a turneului, dupa infrangerea suferita in turul doi de numarul 1 mondial, Novak Djokovic, in fata bulgarului Grigor Dimitrov.

In schimb, favoritul gazdelor si numarul 5 mondial Rafael Nadal a avansat in sferturile de finala ale celui mai important turneu de tenis din Spania, impunandu-se in doua seturi in fata rusului Mikhail Youzhny, scor 6-2, 6-3.

Federer, numarul 2 mondial, a revenit la competitia de la Madrid dupa ce a facut o pauza de sapte saptamani, de la eliminarea sa in sferturile de finala la Indian Wells.

Elvetianul a cunoscut un inceput de sezon dificil, el nejucand nicio finala in cele cinci turnee la care a participat. De altfel, el si cehul Tomas Berdych sunt singurii din top 10 care n-au castigat niciun turneu pana acum in acest an.

Dupa aceasta infrangere, la un turneu pe care l-a castigat de trei ori - in 2006, 2009 si 2012, Federer va trebui sa cedeze luni locul sau secund in clasamentul ATP britanicului Andy Murray.

Japonezul Kei Nishikori, 23 de ani, castigator in acest an la Memphis, a bifat insa cea mai frumoasa victorie din cariera sa. "Este idolul meu. O victorie impotriva sa era unul dintre obiectivele carierei mele. Aceasta a venit pe zgura, iar acest lucru este fantastic, intrucat nu este suprafata mea favorita. (...) Sunt foarte multumit de modul in care am jucat azi", a declarat Nishikori dupa partida cu Federer.

Rezultate simplu masculin, turul III:

Jo-Wilfried Tsonga (Franta/nr. 7) - Fernando Verdasco (Spania) 4-6, 6-3, 6-2

Tomas Berdych (Cehia/nr. 6) - Kevin Anderson (Africa de Sud) 7-6 (7/5), 7-5

Rafael Nadal (Spania/nr. 5) - Mikhail Youzhny (Rusia) 6-2, 6-3

Pablo Andujar (Spania) - Daniel Gimeno (Spania) 5-5 (abandon)

Kei Nishikori (Japonia/nr. 14) - Roger Federer (Elvetia/nr. 2) 6-4, 1-6, 6-2