Perechea formata din romanul Horia Tecau si belarusul Max Mirnii s-a calificat in finala de dublu a turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, care are loc la Arenele BNR din Capitala si este dotat cu premii totale de 410.200 euro.

Mirnii si TecauFoto: Agerpres

Cei doi au dispus, vineri seara, in semifinale, de cuplul Viktor Troicki (Serbia)/Andreas Seppi (Italia), cu 6-3, 3-6, 10-8.

Tecau si Mirnii sunt principalii favoriti ai probei de dublu la turneul ATP de la Bucuresti si vor intalni in ultimul act perechea ceho-austriaca Lukas Dlouhy/Oliver Marach, victorioasa in semifinale cu 6-4, 6-4 in fata favoritilor nr. 3 ai probei, mexicanul Santiago Gonzalez si americanul Scott Lipsky. ¬¬

Tecau a castigat finala de dublu la Bucuresti si anul trecut, alaturi de suedezul Robert Lindstedt.

Horia si Max Mirnii, care fac cuplul din acest an, se afla la a treia finala in aceasta formula, dupa ce le-au pierdut pe cele de la Sydney (in fata fratilor Bryan) si la Delray Beach (in fata americanilor James Blake/Jack Sock), informeaza Agerpres.

Horia are 13 turnee castigate la dublu in cariera, dintre care zece alaturi de Lindstedt (2012 - Bucuresti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 - Bastad, Casablanca, 2010 - New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch si Casablanca). Horia a mai castigat in 2011 alaturi de Victor Hanescu (Acapulco) si belgianul Dick Norman (Zagreb), iar in 2010 alaturi de Marcus Daniell (Auckland). Horia a iesit castigator in 2012 si in proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecau pierdut 13 finale la dublu: 2013 la Sydney si Delray Beach, ambele alaturi de Max Mirnii, in 2012 la Rotterdam, Madrid si Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alaturi de Lindstedt, si in 2009 la Stuttgart (alaturi de Hanescu) si la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).