Organizatorii US Open au anuntat ca premiile turneului de Grand Slam vor fi marite considerabil, urmand sa fie de 50 de milioane de dolari incepand cu 2017. Fata de editia din 2012, competitia americana isi va dubla practic fondurile financiare.

Arthur Ashe ArenaFoto: usopen.org

Potrivit unui acord incheiat cu ATP si WTA pentru perioada 2013-2017, turneul de tenis gazduit de New York va avea premii de 33,6 milioane de dolari (26 de milioane de euro) la editia care se va desfasura intre 26 august si 9 septembrie, o crestere cu 8,1 milioane de dolari (6,25 milioane de euro) fata de 2012, suma ce va atinge peste patru ani 50 de milioane de dolari, informeaza Mediafax.

"Aceasta suplimentare a premiilor este cea mai importanta din istoria sportului si reprezinta un pas inainte in recunoasterea rolului jucatorilor in succesul US Open" - Brad Dewett, presedintele ATP.

"Este un bun raspuns al organizatorilor US Open la cererile noastre. Fara jucatori, turneele de Grand Slam nu ar castiga atatia bani" - Novak Djokovic, numarul unu in clasamentul ATP.