Intalnirea de Cupa Davis dintre Romania si Olanda, din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africana, va avea loc la Brasov, desi vechea conducere a FRT stabilise orasul Cluj-Napoca drept gazda.

Noul presedinte al Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca Brasovul este o alegere foarte buna, desi intalnirea cu Olanda nu se va putea juca pe zgura, suprafata pe care au cerut-o jucatorii echipei Romaniei. Meciurile vor avea loc in Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibasi", arena ce urmeaza sa fie inaugurata dupa modernizare.

"Intalnirea de Cupa Davis Romania - Olanda va avea loc la Brasov. Este un lucru foarte bun ca acest meci se va juca la Brasov, din mai multe puncte de vedere. In primul rand am gasit un sponsor care ne asigura cazarea pentru intreaga delegatie participanta la acest meci, iar asta face sa scutim o cheltuiala considerabila, de aproximativ 20.000 de euro. De asemenea, avem sprijinul total al autoritatilor locale, iar acest lucru conteaza enorm. In plus, meciul se va juca intr-o sala noua, care va fi inaugurata cu putin timp inaintea acestei mari competitii. Singurul lucru pe care nu il putem face este sa le asiguram jucatorilor un covor de zgura, asa cum si-au dorit. Am incercat acest lucru, dar din pacate nu este posibil, astfel ca vom asigura cea mai buna alternativa, si anume un teren hard foarte lent. Va fi o suprafata cu trei straturi de vopsea care va mai incetini putin jocul", a spus Cosac.

Conducatorul federatiei este de parere ca Romania porneste cu sansa a doua in aceasta intalnire, dar considera ca jucatorii romani "sunt capabili de o surpriza".

"Este adevarat ca Olanda porneste cu prima sansa, dar baietii sunt capabili de o surpriza. Meciul se va juca si depinde de foarte multi factori rezultatul final. Jucam acasa si vom avea publicul de partea noastra, iar la Brasov jucatorii sunt foarte iubiti, mai ales ca trei dintre ei, Victor Hanescu, Horia Tecau si Adrian Ungur, sunt legitimati la Dinamo Brasov si este un aspect care conteaza", a explicat el.

Cosac a mai precizat ca este convins ca Victor Hanescu va raspunde convocarii pentru acest meci. "Eu sunt convins ca Victor va juca in acest meci. Inca nu s-a ales antrenorul, dar nu se pune problema ca un jucator ca Victor Hanescu sa nu raspunda unei convocari. Va fi chemat mai mult ca sigur si va juca pentru Romania, asa cum isi doreste foarte tare. Toti jucatori sunt foarte motivati si dornici de un rezultat bun in meciul cu Olanda", a afirmat oficialul FR Tenis.

Cosac a fost ales in functia de presedinte al Federatiei Romane de tenis la 22 februarie, in locul Ruxandrei Dragomir. Anterior, la 13 februarie, Consiliul Director al forului hotarase ca intalnirea Romania - Olanda sa aiba loc la Cluj-Napoca, pe zgura.

Intalnirea dintre Romania si Olanda, programata intre 5 si 7 aprilie, conteaza pentru turul doi al Grupei I, Zona Euro-africana. O victorie in fata olandezilor ar califica Romania in play-off-ul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis.