Andy Murray (cap de serie numarul trei) s-a calificat in finala de la Australian Open, dupa un meci de cinci seturi cu Roger Federer (6-4 6-7(5) 6-3 6-7(2) 6-3). Scotianul a gresit mai putin, a fost mai prezent in joc si a profitat de o zi mai putin reusita a elvetianului. In finala de la Melbourne, Andy se va duela cu Novak Djokovic (duminica dimineata).

Andy MurrayFoto: australianopen.com

Andy Murray - Roger Federer 6-4 6-7(5) 6-3 6-7(2) 6-2

Diferenta in primul set s-a facut in game-ul cu numarul patru, atunci cand Murray s-a impus pe serviciul lui Federer. Scotianul a castigat setul cu 6-4, dupa 45 de minute de joc. Andy a acoperit bine terenul si a returnat puternic, in fata unui Roger usor pasiv.

Setul doi a fost unul echilibrat, fiecare impunandu-se pe propriul serviciu. A fost nevoie de tie-break, iar Roger Federer a castigat cu 7-5, dupa ce Andy a comis mai multe erori nefortate (setul a durat 58 de minute).

Murray a trecut din nou la conducerea meciului in setul trei, Federer a parut putin nervos (a gresit mingi usoare), iar Andy a castigat cu 6-3, dupa 36 de minute de joc.

Andy a dat senzatia ca detine controlul in debutul setului patru, insa la scorul de 2-1 in favoarea elvetianului si-a pierdut serviciul. Federer a reusit primul sau break din partida, iar scorul a devenit mai apoi 4-1 in favoarea sa. Roger a avut insa cateva momente de relaxare, iar Murray a revenit a si egalat la patru. Setul a fost decis in tie-break, unul castigat de elvetian cu 7-2.

Setul decisiv a inceput foarte bine pentru Murray, scotianul facand rapid 3-0 in favoarea sa pe tabela (cu un break). Andy si-a pastrat serviciul cu siguranta, iar setul i-a revenit cu 6-2 (dupa doar 30 de minute).

"Mereu este dificil sa joci impotriva lui Roger Federer, mai ales in turneele de Grand Slam. Am luptat, m-am agatat de fiecare minge. Sunt mult mai relaxat dupa ce am castigat US Open-ul. Nu am vazut prea mult din semifinala lui Novak Djokovic, insa stiu ca pe acest teren (n.r. Rod Laver Arena) joaca cel mai bun tenis al sau", a declarat Andy Murray imediat dupa meci.

Cei doi (n.r. Murray si Federer) s-au mai intalnit de trei ori in turneele de Grand Slam (in afara de acest ultim meci), de fiecare data a castigat elvetianul.

Intalniri directe:

Andy Murray - Roger Federer 11-9.