​Dupa o lunga perioada de inactivitate, Rafael Nadal este tot mai aproape de o revenire pe terenul de tenis. Fostul lider mondial va incepe in curand antrenamentele. "Lucrurile merg bine, tot ceea ce conteaza este ca Rafa sa fie complet refacut", a declarat Toni Nadal, unchiul si antrenorul lui Rafael Nadal.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Lucrurile merg bine in acest moment. Medicul ne-a sugerat sa intarim tendonul, iar noi asta facem. Tot ceea ce conteaza este ca Rafa sa fie complet refacut", a declarat Toni Nadal, unchiul si antrenorul lui Rafael Nadal, citat de presa iberica.

Rafael Nadal a suferit de o ruptura partiala a tendonului rotulian si de o inflamare a tesutului gras interrotulian la genunchiul stang (sindromul Hoffa).

Nadal a disputat ultima data un meci oficial in data de 28 iunie, atunci cand a fost invins in turul doi de la Wimbledon de cehul Lukas Rosol.

Din cauza accidentarii, ibericul a ratat prezenta la Wimbledon, Jocurile Olimpice, US Open si Turneul Campionilor. In acest moment, Rafael Nadal se afla pe locul 4 in clasamentul ATP, pozitie pe care va incheia anul 2012.

Revenirea lui Nadal pe teren este programata la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, de la inceputul anului. Marea tinta a lui Rafa este Australian Open.