A pierdut meciul cu Juan Martin Del Potro (din "optimile" de la US Open) si, asa cum a promis, s-a retras din activitate. Andy Roddick a spus adio tenisului cu ochii in lacrimi. "A fost un drum lung, cu multe suisuri si coborasuri, dar si cu multe momente magice", a declarat Roddick.

Andy Roddick, cu ochii in lacrimiFoto: Reuters

"Pentru prima oara in cariera nu stiu ce sa spun. Off, Dumnezeule, de unde sa incep? De cand eram pusti am venit la acest turneu si ma simteam atat de norocos sa stau in tribune, pentru a-i vedea la lucru pe campioni. Iubesc fiecare minut, fiecare secunda petrecuta aici (n.r. la US Open). A fost un drum lung, cu multe suisuri si coborasuri, dar si cu multe momente magice. Sunt un pic coplesit, nu pot sa descriu ce simt", a declarat Andy Roddick.

Roddick s-a impus in 2003 la US Open, acesta fiind singurul turneu de Grand Slam castigat de american de-a lungul carierei. Andy si-a mai trecut in palmares cinci turnee de Masters: Cincinnati (de doua ori), Miami (de doua ori) si Montreal.

De asemenea, Andy a jucat de trei ori finala de la Wimbledon (2004, 2005 si 2009), de fiecare data fiind invins de Roger Federer.

Cea mai buna clasare din cariera: locul intai pe 3 noiembrie 2003 (timp de 13 saptamani consecutive).

Vezi aici discursul lui Andy Roddick:

Vezi o selectie a celor mai frumoase momente din cariera lui Roddick: