Rafael Nadal a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca va mai lipsi din circuitul de tenis inca doua luni de zile, din cauza accidentarii pe care a suferit-o la genunchi, informeaza AS.

Rafael Nadal Foto: Reuters

Nadal a disputat ultima data un meci oficial in data de 28 iunie, atunci cand a fost invins in turul doi de la Wimbledon de cehul Lukas Rosol.

"Am inca multi ani in fata mea si am nevoie de odihna. Evolutia accientarii mele a fost pozitiva in ulimele saptamani, ceea ce a permis evitarea unei interventii chirurgicale. Voi reveni cand nu imi va mai fi rau si cand voi putea juca la capacitate completa. Sunt linistit. Dupa ce am discutat cu medicii, m-am bucurat sa aflu ca evolutia accidentarii a fost pozitiva si ca nu va avea loc o interventie chirurgicala", a declarat Rafael Nadal, citat de Mediafax.

Rafael Nadal sufera de o ruptura partiala a tendonului rotulian si de o inflamare a tesutului gras interrotulian la genunchiul stang (sindromul Hoffa).

In aceste conditii, Nadal nu va participa la semifinala Cupei Davis, faza a competitiei unde Spania se dueleaza cu SUA, in perioada 14-16 septembrie, la Gijon.