Novak Djokovic, liderul ATP, a fost eliminat de compatriotul sau Janko Tipsarevic, in sferturile de finala ale turneului de la Madrid. Dupa infrangere, "Nole" a amenintat conducerea ATP ca nu va mai participa la acest turneu, daca nu se renunta la zgura albastra.

Nole, invins de zgura albastraFoto: Agerpres

"Mi-a luat o saptamana sa ma obisnuiesc cat de cat cu aceasta suprafata. Daca a fost cumva un experiment, el a esuat. Marii perdanti ai saptamanii suntem noi, jucatorii. Este o suprafata complet diferita, in mijlocul sezonului de zgura adevarata. Abia astept sa ma intorc pe ceea ce este zgura de fapt. Pe aceasta albastra, nu mai joc", a declarat Djokovic, in conferinta de presa ce a urmat infrangerii sale la Tipsarevic.

Cu o zi mai devreme, un discurs asemanator a avut si Rafael Nadal (eliminat in optimi de finala): "Nu am reusit sa ma adaptez prea bine la aceasta suprafata. Daca lucrurile vor continua asa, ar fi trist, pentru ca la anul voi avea un turneu mai putin in calendar. Daca puneti Cincinatti pe iarba, inainte de US Open, credeti ca lumea ar fi fericita? E aceeasi situatie", a spus Nadal.

Zgura albastra de la Madrid a fost subiectul unor critici intense, de la debutul turneului - cei mai multi jucatori s-au plans, in principal, ca suprafata este foarte alunecoasa. "Ma intreb daca nu cumva ar trebui sa jucam cu ghete de fotbal" - Novak Djokovic.

Madrid, sferturi de finala:

Federer - Ferrer 6-4, 6-4

Tipsarevic - Djokovic 7-6, 6-3

Berdych - Verdasco 6-1, 6-2

DelPotro - Dolgopolov 6-3, 6-4