Turneul Masters de la Madrid va debuta luni, 7 mai, principala noutate fiind zgura de culoare albastra. "Este o mare greseala comisa aceasta suprafata de joc. Nu este doar vina organizatorilor, ci si a ATP-ului. Asa ceva nu trebuia permis niciodata", a declarat Rafael Nadal, unul dintre principalii contestatari ai suprafetei de culoare albastra.

Zgura albastra la "Madrid Masters" Foto: captura marca.com

"M-am antrenat pe aceasta suprafata si raman la parerea ca este o mare greseala comisa. Nu este doar vina organizatorilor, ci si a ATP-ului. Turneul de la Madrid este unul dintre cele mai bune din circuit si nu avea nevoie de asa ceva. Acest lucru nu trebuia permis niciodata.

Suprafata mi se pare putin mai alunecoasa decat de obicei, imi este greu sa ma obisnuiesc cu albastrul. Nu sunt un jucator atat de tehnic, dar tot am observat ca zgura este un pic diferita", a declarat Rafael Nadal despre suprafata de joc a turneului de la Madrid.

Masters-ul de la Madrid va debuta luni, 7 mai, finala urmand sa aiba loc, duminica, 13 mai.

Competitia este dotata cu premii totale in valoare de 3 milioane de euro, marele castigator urmand sa fie recompensat cu 1000 de puncte ATP si cu un cec in valoare de 585.800 de euro.

Ultimii castigatori: Novak Djokovic (2011), Rafael Nadal (2010), Roger Federer (2009), Andy Murray (2008), David Nalbandian (2007).

Capii de serie de la Madrid:

1 - Novak Djokovic

2 - Rafael Nadal

3 - Roger Federer

4 - Jo-Wilfried Tsonga

5 - David Ferrer

6 - Tomas Berdych

7 - Janko Tipsarevic

8 - John Isner

9 - Gilles Simon

10 - Juan Martin Del Potro.