Chestionat in legatura cu desele controale antidoping la care a fost supus in ultima perioada, Rafael Nadal (numarul doi in clasamentul ATP) a precizat, pentru presa din Spania, ca "regimul controalelor antidoping este inuman, dar eficient".

Rafael Nadal Foto: australianopen.com

"Problema dopajului exista in toata lumea, pentru ca exista mereu oameni dispusi sa triseze. Cred ca nu exista un sportiv de elita dopat deoarece regimul controalelor antidoping este inuman. Trebuie sa spun unde sunt in fiecare zi a anului. Trebuie sa dedic o ora pe zi din timpul meu echipelor antidoping. Sunt primul care vrea un sport curat, controale, dar nu pot sa fiu de acord cu forma acestora. Mi se pare ceva incorect", a declarat Rafael Nadal, citat de AS.

Sportivul iberic a povestit in urma cu cateva saptamani cum a fost supus unui control antidoping la ora 8:30 dimineata, cu putin timp inainte de a incepe antrenamentul.

La inceputul lunii februarie, Canal Plus a insinuat ca sportivii iberici de top (printre care si Rafael Nadal) se dopeaza. "Spaniolii nu castiga din intamplare", s-a precizat in materialul intitulat ""Les Guignols de l'Info".