Indepartat de la echipa de Cupa Davis a Romaniei in octombrie 2011 (dupa ce tricolorii au fost invinsi cu 5-0 de Cehia), Andrei Pavel a vorbit despre demiterea sa, fostul tenisman precizand ca a fost concediat din cauza refuzului de a accepta "jocurile de culise ale Federatiei Romane de Tenis". "Actiunile FRT au la baza considerente pur subiective, aflate in contradictie cu performantele echipei de Cupa Davis", a precizat Pavel.

Andrei PavelFoto: AGERPRES

"Demiterea mea s-a produs ca urmare a refuzului meu sau al lui Gabriel Trifu de a accepta jocurile de culise ale Federatiei Romane de Tenis si pe fondul politicii conducerii federatiei, care aduce prejudicii grave lotului national. Actiunile federatiei confirma, in repetate randuri, o politica care are la baza considerente pur subiective, aflate in contradictie cu performantele echipei de Cupa Davis", a declarat Andrei Pavel, intr-un comunicat de presa.

FRT nu l-a anuntat ca a fost inlocuit

"Destituirea din functia de capitan al lotului masculin de Cupa Davis a survenit fara o instiintare din partea Federatiei Romane de Tenis. La momentul demiterii am aflat decizia, cu consternare, de la componentii echipei de Cupa Davis, abia ulterior am primit un mail din partea Federatiei Romane de Tenis in care sa fiu anuntat ca nu mai ocup pozitia de capitan nejucator al echipei. Contextul revocarii din functie include considerente exclusiv subiective, demiterea in sine prevaland argumente personale sustinute de conducerea federatiei" - Andrei Pavel.

"Am jucat si accidentat pentru Romania"

"In calitate de jucator in meciurile internationale pe echipe mentionez participarea mea timp de 16 ani, perioada in care Romania a fost mentinuta in Grupa Mondiala, in cadrul celor mai bune 16 echipe din lume. Motivatia participarii mele a fost una patriotica, ea stand la baza celor 62 de meciuri jucate si a celor 40 de victorii. In nenumarate randuri am ignorat riscurile prezentate de echipa medicala, jucand accidentat la spate din dorinta de a nu rata sansa pe care Romania o detinea la momentul respectiv. Amintesc aici meciurile cu Canada in 2004, Coreea de Sud in 2006 si Japonia in 2007, toate jucate in conditiile unor accidentari la spate si a unor interventii cu infiltratii. In cadrul acestor meciuri am reusit, impreuna cu echipa sau cu partenerul meu de dublu, Gabriel Trifu, obtinerea a doua, respectiv trei puncte pentru Romania, din cele cinci posibile. Mai mult, in anul 2005, am jucat un sfert de finala istoric in compania Croatiei care in acel an a si castigat Cupa Davis" - Andrei Pavel.

"Am incercat sa aduc langa echipa si mari campioni ca Ion Tiriac si Ilie Nastase, propunere respinsa din start de catre presedinta FRT, Ruxandra Dragomir, care nu agreeaza aceste mari valori ale tenisului romanesc. Tot noi am fost cei care am propus aducerea juniorilor langa echipa, lucru pe care l-am facut si cat eram jucator", a completat Pavel.

In data de 18 noiembrie 2011, FRT a anuntat numele inlocuitorului lui Andrei Pavel pentru functia de capitan nejucator al echipei de Cupa Davis, acesta fiind Ciprian Porumb.