Proaspat castigator al probei de dublu mixt de la Australian Open, Horia Tecau a vorbit despre planurile pentru anul 2012. Campionul roman isi doreste sa fie sanatos si sa se intoarca cu o medalie de la Jocurile Olimpice. "Imi doresc o medalie la Londra. Voi juca cu Victor (n.r. Hanescu) la dublu, cred ca suntem o echipa greu de batut", a precizat Tecau.

Horia Tecau Foto: AGERPRES

"Pentru mine, un succes la Australian Open in proba de dublu-mixt inseamna un titlu de Grand Slam. Ca un astfel de succes este obtinut la dublu, ca la mixt, va ramane in istorie. Este si proba olimpica. Voi putea participa la Jocurile Olimpice de la Londra si ma lupt pentru o medalie in aceasta proba. Daca e in programul JO, inseamna ca e o proba importanta" - Horia Tecau pentru Prosport.

"Imi doresc sa ma calific in primul rand, sa fiu intre primii zece sa intru direct, fara inscriere pe lista. Cu Victor, pe iarba, cred ca avem o sansa buna, ca suntem o echipa greu de batut. Vor fi echipe puternice, Federer joaca cu Wawrinka, mai sunt americanii, dar am incredere in calitatile noastre si ne putem bate pentru o medalie", a mai precizat Tecau.

In Romania se face foarte greu performanta

"In Romania este foarte greu sa ajungi sus pentru ca ai nevoie de conditii, ai nevoie de specialisti, ai nevoie de sponsori. La varsa respectiva i-as sfatui sa se distreze, sa se bucure de sport, sa-si asculte antrenorii. Abia cand ajung la 13-14 ani, atunci trebuie luata o decizie, daca vor ramane pentru o cariera profesionista in tenis sau vor juca numai de placere. Noi nu avem un sistem anume, un drum pe care juniorii nostrii sa-l urmeze. La noi sunt din ce in ce mai putin practicanti, foarte multi renunta pe la o varsta de 14-15 ani. Cand se trece la profesionisti, raman doar 2-3 jucatori, iar asa e greu sa iasa unul foarte bun", a conchis Horia Tecau pentru Prosport.

Perechea Horia Tecau/ Bethanie Mattek-Sands (Romania/ SUA) a castigat, duminica, titlul de la Australian Open in proba de dublu mixt. Cei doi au trecut in finala de dublul Elena Vesnina/ Leander Paes (Rusia/ India), scor 6-3, 5-7, 10-3. Este primul titlu de Grand Slam cucerit de Horia Tecau in cariera.