Bun prieten cu Roger Federer, Ivan Ljubicic a vorbit despre elvetian, jucatorul croat fiind de parere ca este aproape imposibil ca Roger sa mai ajunga vreodata pe locul unu mondial. "Tenisul este un sport foarte dur, este greu sa rezisti din punct de vedere fizic. Cred ca acesta este motivul pentru care Federer nu va mai fi niciodata numarul unu mondial, cu toate ca mi-as dori", a precizat Ljubicic.

Roger Federer Foto: australianopen.com

In varsta de 32 de ani, Ljubicic s-a aflat pe locul trei mondial in anul 2006, aceasta fiind cea mai buna performanta a sportivului croat. In prezent, Ivan se gaseste pe locul 32 in ierarhia ATP.

"Jucatorii de top din tenis cred ca sunt constienti de faptul ca nimeni nu le da puncte pe degeaba. Este un sport dur, iar cine intra in joc cunoaste regulile, este foarte greu sa rezisti din punct de vedere fizic. Cred ca asta este motivul pentru care Federer nu va mai fi numarul unu mondial, dupa parerea mea. Cred ca are forta de a mai castiga un turneu de Grand Slam. In acest moment joaca foarte bine si isi foloseste perfect loviturile cele mai bune. Mi-as dori sa fie numarul unu la 35 de ani, dar cred ca acest lucru nu este posibil", a declarat croatul Ivan Ljubicic.

Ljubicic si Federer sunt prieteni buni, cei doi facand parte din aceeasi generatie de jucatori. La Australian Open, Roger a ajuns pana in faza semifinalelor, acolo unde a fost eliminat de catre Rafael Nadal in patru seturi.