​Fericit dupa victoria de la Australian Open, Novak Djokovic s-a aratat incantat de forma pe care o traverseaza. Campionul sarb a trasat, in linii mari, parcursul pentru 2012. "Urmatorul pas important: victoria de la Roland Garros", a precizat "Nole".

Novak Djokovic, infrangere in fata lui Murray Foto: australianopen.com

"Vreau sa imi maresc considerabil sansele de a castiga la Paris. Din experienta anului trecut, pot sa spun ca am fost destul de aproape de aceasta tinta. Sunt increzator in fortele mele si imi doresc foarte mult sa castig Roland Garros-ul. Acesta ar fi urmatorul pas important din cariera mea", a declarat Novak Djokovic, liderul mondial din clasamentul ATP.

Sportivul sarb a fost laudat in intreaga lume, "Nole" fiind numit "Superman".

"Titlul de la Australian Open si maniera in care a rezistat unei finale epice ne arata ca Novak este intr-o perioada fasta a carierei. Asteptam cu interes sa vedem ce mai poate face acest ", se precizeaza in presa internationala.

Novak Djokovic a castigat Australian Open dupa o finala memorabila cu Rafael Nadal. Sarbul a avut nevoie de cinci seturi si aproape sase ore pentru a-l depasi pe rivalul sau (a fost cea mai lunga partida din istoria turneului - 5 ore si 53 de minute). A fost 5-7, 6-4, 6-2, 6-7(5), 7-5 pentru "Nole". In urma acestui succes, Novak si-a trecut in cont cel de-al treilea succes de pe taram australian (2008, 2011, 2012). In plus, Djokovic a ajuns la cea de-a saptea victorie consecutiva in fata lui Nadal.

Nascut pe 22 mai 1987, Novak Djokovic a reusit sa castige, pana in acest moment, Australian Open (2008, 2011, 2012), Wimbledon (2011) si US Open (2011).