Horia Tecau a sosit, in cursul zilei de luni, in Romania, sportivul fiind foarte fericit dupa succesul de la Australian Open, din proba de dublu mixt. "Sunt nedormit de peste 30 de ore, dupa finala nu am mai putut sa dorm. Sunt mandru ca am readus Romania pe lista castigatorilor din turneele de Grand Slam. Imi doresc sa ajung pe locul intai la dublu", a precizat Horia.

Bethanie Mattek-Sands si Horia TecauFoto: australianopen.com

"Sunt foarte fericit pentru primul titlu de Grand Slam. Sunt nedormit de peste 30 de ore. Nu am dormit deloc dupa finala. Sunt mandru ca am readus Romania pe lista castigatorilor din turneele de Mare Slam. Robert (n.r Lindstedt) m-a asteptat pana cand am incheiat eu la dublu mixt. Ne-a dat sfaturi inainte de meci.

Cu Bethanie ma cunosc de la 14 ani, sunt prieten cu sotul sau. Ne stim foarte bine, este foarte curajoasa, imi place stilul ei de joc. Nu se lasa intimidata de adversarul ei de la dublu mixt. Am incercat sa joc alaturi de ea si in celelalte turnee, dar a fost accidentata. Ne-am simtit bine pe teren si am reusit sa castigam primul titlu major din cariera, atat pentru ea, cat si pentru mine.

Imi doresc sa castig in continuare in competitiile importante si sa ajung pe locul intai in clasamentul de dublu", a declarat Horia Tecau la sosirea in tara.

Perechea Horia Tecau/ Bethanie Mattek-Sands (Romania/ SUA) a castigat, duminica, titlul de la Australian Open in proba de dublu mixt. Cei doi au trecut in finala de dublul Elena Vesnina/ Leander Paes (Rusia/ India), scor 6-3, 5-7, 10-3. Este primul titlu de Grand Slam cucerit de Horia Tecau in cariera.