Cu toate ca a pierdut finala de la Australian Open, Rafael Nadal se declara multumit de jocul prestat, ibericul considerand ca a avut multe lucruri pozitive in meciul record disputat cu Novak Djokovic. "E clar ca in 2011 nu am reusit sa-l pun pe Novak intr-o astfel de postura. Am o luna de zile sa ma pregatesc. Djokovic este cel mai bun din lume in acest moment", a declarat Nadal pentru presa iberica.

Rafael Nadal Foto: australianopen.com

Despre meciul cu Djokovic

"Sunt bine, dar putin obosit. A fost unul dintre cele mai grele meciuri pe care le-am jucat vreodata. De fapt, cred ca a fost cel mai dificil. Sa pierzi dupa un asemenea meci, este acceptabil. Te gandesti la faptul ca nu puteai face mai mult".

Despre sansa importanta ratata la 4-2 in setul decisiv

"E mare pacat ca am ratat pe backhand la 4-2 si 30-15 pentru mine, in setul cinci. Astfel de lucruri se intampla insa, asa este tenisul. Nu am ce sa mai schimb acum, totul e istorie. A fost o sansa importanta, dar pana la urma nu aveam garantia ca meciul s-ar fi terminat acolo".

Despre cat de aproape a fost de "Nole"

"Cel mai important lucru pentru mine este acela ca in 2011 Djokovic nu a jucat un asemenea meci cu nimeni, nu a fost pus in aceasta ipostaza. Asta este pozitiv".

Djokovic, cel mai bun din lume

"In acest moment, pot doar sa spun ca Djokovic este cel mai bun jucator din lume. A castigat deja 5 turnee de Grand Slam, are multe titluri la activ si e numarul unu mondial. Vom vedea pentru cat timp".

Multumit ca i-a pus multe probleme adversarului sau

"E clar ca anul trecut nu am reusit sa-l pun pe Novak intr-o postura precum cea de duminica, din finala de la Australian Open. Stiu ca am avut oportunitati de a castiga, asta e cel mai important. Acest lucru nu s-a intamplat in 2011. Sunt de asemenea bucuros ca nu am avut niciun fel de problema mentala, asa cum mi s-a intamplat in sezonul trecut. Probabil ca niciodata nu am avut atatea lucruri pozitive dupa o infrangere".

Va munci mult pentru a deveni cel mai bun

"Am o luna de zile la dispozitie sa ma pregatesc. Urmeaza partea cea mai importanta a stagiunii: de la Indian Wells, pana la Wimbledon. Nu ma gandesc sa-l bat pe Novak Djokovic, ma gandesc doar ca trebuie sa ma inving pe mine in primul rand. Primul pas a fost facut: la Australian Open 2012 am fost mai bun decat la Australian Open 2011. Sunt in cautare de noi solutii pentru jocul meu si cel mai important este ca joc cu inima", a declarat Rafael Nadal.