Roger Federer a fost eliminat in semifinalele de la Australian Open, dupa o partida spectacol de patru seturi cu Rafael Nadal. Elvetianul s-a declarat multumit de jocul prestat, dar dezamagit ca a fost invins. Referindu-se la evolutia lui Rafa, fostul lider mondial a completat: "Intotdeauna m-am gandit la faptul ca Nadal joaca mai bine impotriva mea decat o face in fata altor jucatori".

Rafael Nadal vs Roger FedererFoto: australianopen.com

"Prefer sa vorbesc acum despre infrangere si nu dupa finala. Nu cred ca in ultima perioada am avut performante slabe, dimpotriva. Nu am pierdut timp de cinci luni, sau ceva de genul acesta, iar asta cred ca este o performanta buna.

Mi-as fi dorit sa castig din nou titlul de la Melbourne. In mod evident, sunt dezamagit, dar importanta este reactia mea de acum incolo.

Rafa a jucat bine de la inceput si pana la final. Suprafata de joc nu a fost cea mai rapida, dar trebuie sa joci oriunde. Trebuie sa fii la cel mai inalt nivel pentru a-l invinge (n.r. pe Nadal). Intotdeauna m-am gandit la faptul ca Nadal joaca mult mai bine impotriva mea decat a altor jucatori. Asta este bine pentru el. Ador jucatorul Nadal, ne respectam mult reciproc", a declarat Roger Federer dupa meciul cu Rafael Nadal.

Rafael Nadal vs Roger Federer 6-7, 6-2, 7-6, 6-4

Statistica partidei Federer vs Nadal:

Puncte castigate cu primul serviciu: 66%-69%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 55%-63%

Asi: 11-4

Duble greseli: 5-1

Erori nefortate: 63-34

Cel mai rapid serviciu: 207km/h-194km/h

Puncte castigate: 130-146.

In urma acestui meci, scorul in inalnirile directe a devenit 18-9 in favoarea lui Rafael Nadal.