Rafael Nadal s-a calificat in finala Australian Open dupa o partida superba contra lui Roger Federer. Intrebat ce sfat i-ar da lui Andy Murray inainte de semifinala cu Novak Djokovic, ibericul a surprins: "I-as spune sa joace mai agresiv. Dar, pana la urma, sfatul meu nu poate fi considerat prea bun din moment ce am pierdut ultimele sase meciuri cu Djokovic", a precizat numarul doi mondial.

Rafael Nadal Foto: australianopen.com

"Este o onoare sa joc impotriva lui Roger, a fost un meci fantastic. Este uimitor sa ai in fata ta un sportiv care nu greseste si care joaca tenisul complet. Toata cariera mea mi-am dorit sa devin din ce in ce mai bun, iar asta doar pentru ca in fata mea era un jucator (n.r. Roger Federer). Daca imi ziceati in urma cu o saptamana ca voi ajunge pana in finala, nu va credeam. Sa ajung in ultimul act de la Australian Open este un vis devenit realitate pentru mine", a declarat Rafael Nadal, la finalul meciului cu Roger Federer.

Intrebat ce l-ar sfatui pe Murray inainte de semifinala cu Novak Djokovic, ibericul a raspuns: "Amandoi sunt jucatori fantastici. Cred ca sfatul meu pentru Andy este sa fie mai agresiv, dar sfatul meu nu poate fi considerat prea bun din moment ce am pierdut ultimele sase meciuri in fata lui Nole", a completat Rafael Nadal.

Rafael Nadal vs Roger Federer 6-7, 6-2, 7-6, 6-4

Statistica partidei Federer vs Nadal:

Puncte castigate cu primul serviciu: 66%-69%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 55%-63%

Asi: 11-4

Duble greseli: 5-1

Erori nefortate: 63-34

Cel mai rapid serviciu: 207km/h-194km/h

Puncte castigate: 130-146.

In urma acestui meci, scorul in inalnirile directe a devenit 18-9 in favoarea lui Rafael Nadal.