Favoritul numarul unu continua cursa pentru castigarea trofeului de la Melbourne, Novak Djokovic invingandu-l pe David Ferrer (favorit 5) dupa o partida spectaculoasa. A fost 6-4, 7-6(4), 6-1 pentru sportivul sarb. In semifinalele de la Australian Open, Djokovic il va infrunta pe Andy Murray, iar Roger Federer pe Rafael Nadal.

Novak Djokovic, infrangere in fata lui Murray Foto: australianopen.com

Setul I

"Nole" si David au oferit un prim set spectaculos si echilibrat. Cei doi jucatori au reusit lovituri splendide, care au ridicat in picioare asistenta. Sarbul a inceput in forta disputa, a condus cu 40-0 pe serviciul ibericului, dar Ferrer a salvat break-ul.

Inevitabilul s-a produs in game-ul cu numarul cinci, liderul mondial impunandu-se contra serviciului. Avantajul s-a dovedit a fi hotarator pentru castigarea primul set (Ferrer a ratat o minge de break la scorul de 5-4 in favoarea lui Djokovic). S-a terminat 6-4 dupa 58 de minute.

Setul II

Cu un joc agresiv si cu lovituri precise, Djokovic reuseste break-ul in chiar primul game al setului al doilea. Ibericul este aproape ca stil de joc de "Nole", dar liderul mondial "inventeaza" cate o lovitura in momentele decisive. Ferrer reuseste insa sa revina la scorul de 2-1, favoritul numarul 5 bifand primul sau break din aceasta partida.

Ferrer pune presiune mare pe Djokovic la scorul de 3-2 in favoarea sa, insa ibericul rateaza o lovitura aparent simpla, iar break-ul nu mai are loc.

Unul dintre momentele importante ale setului se petrece la scorul de 5-5: Nole profita de serviciul mai putin inspirat al lui David si bifeaza break-ul. Cu toate ca a servit pentru a castiga setul, liderul mondial a fost mult prea defensiv, iar Ferrer a impins deznodamantul in tie-break.

Ferrer a condus cu 3-1 si 4-2 in tie-break, dar Djokovic a avut puterea sa revina, a speculat fiecare eroare a ibericului si a castigat cu 7-4 (dupa 76 de minute).

Setul III

Aflat la adapostul celor doua seturi castigate, "Nole" s-a dezlantuit, liderul mondial facand diferenta printr-un joc ofensiv bine pus la punct. Ferrer s-a aparat cat a putut de bine, dar nu a fost de ajuns pentru a-i face fata unui Djokovic aflat intr-o perioada de gratie. Echilibrul s-a rupt inca din al doilea game: Nole face 3-0 dupa un break, iar soarta setului era deja jucata. Sarbul a avut nevoie de doar 30 de minute pentru a castiga cu un categoric 6-1.

"A fost un meci foarte greu din punct de vedere fizic. David este un jucator fantastic, trebuie sa fii intr-o forma buna pentru a-l invinge. Nu m-am bucurat ca pana acum nu am jucat prea mult, au fost partide scurte, iar eu am nevoie de antrenament pentru ceea ce urmeaza. Sunt bucuros ca jocul meu agresiv a functionat astazi. Vreau sa repet meciul de anul trecut cu Andy Murray (n.r. a castigat finala din 2011 in trei seturi). Voi urmari cu mare interes meciul dintre Federer si Nadal", a declarat Novak Djokovic.

Masculin, sferturi de finala:

(4) Andy Murray - (24) Kei Nishikori 6-3 6-2 6-1

(1) Novak Djokovic - (5) David Ferrer 6-4 7-6(4) 6-1

Program semifinale:

Roger Federer - Rafael Nadal (26 ianuarie)

Andy Murray - Novak Djokovic (27 ianuarie).