​Toni Nadal (unchiul si antrenorul lui Rafael Nadal) a discutat cu presa iberica despre planurile pentru 2012, acesta precizand ca Djokovic poate fi invins doar printr-un joc foarte bun. "Avem in minte doar cum sa castigam, pentru a ajunge sa-l bati pe Nole trebuie in primul rand sa te califici pana in finalele turneelor. De-abia asteptam duelurile cu el. Federer are o capacitate extraordinara de a reveni", a precizat Toni Nadal.

Toni si RafaFoto: Captura YouTube

"In ultima perioada am lucrat la unele lucruri cum ar fi lovirea mingii si unele aspecte ale jocului, dar doar cu scopul de a avea o cat mai buna intensitate in timpul disputei.

Avem in minte doar cum sa castigam, iar cheia pentru acest lucru este sa joci la un nivel cat mai inalt. Daca nu joci bine, nu castigi. Pentru a ajunge sa-l invingi pe Djokovic trebuie in primul rand sa te califici pana in finalele turneelor. De-abia asteptam sa ne duelam cu Nole.

Rafa a avut unele probleme la umarul stang pe final de an, speram sa se rezolve totul pana la primele meciuri din 2012.

Federer castiga tot timpul la finalul sezonului, are o capacitate extraordinara de a reveni si de a uita nereusitele din anul in curs", a declarat Toni Nadal, unchiul si antrenorul lui Rafael Nadal.

Novak Djokovic a devenit numarul unu mondial dupa turneul de la Wimbledon (pe care l-a castigat dupa o finala cu Nadal), sarbul reusind un an 2011 incredibil.