A fost de neoprit in primele zece luni ale anului, dar a parut iesit din forma la Turneul Campionilor (a fost eliminat inca din faza grupelor). Novak Djokovic promite ca se va pregati corespunzator pentru viitorul sezon din circuitul ATP. "Corpul meu da semne de oboseala, a fost un sezon care m-a solicitat din plin. Sper sa-mi revin si din punct de vedere psihic. Am nevoie de o pauza, imi doresc sa repet in 2012 performantele din acest an", a declarat Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

Novak Djokovic, nr 1 in clasamentul ATPFoto: Reuters

Epuizat din punct de vedere fizic

"Corpul te anunta cand este suprasolicitat. A fost un an foarte greu pentru mine din punct de vedere fizic. De asemenea, ma simt putin obosit psihic. Nu mai am prospetime in ganduri si de asemenea trebuie sa recunosc ca nu mai sunt la fel de energic precum am fost in primele zece luni ale anului in curs. Nu este insa nimic anormal, ma asteptam sa ma simt in acest fel dupa un sezon in care am devenit numarul unu mondial. Am nevoie de o pauza, simt din plin acest lucru" - Novak Djokovic.

Va incepe anul in forta, cu Australian Open

"La inceputul anului viitor voi avea o saptamana in plus de vacanta, pentru ca nu voi mai evolua in Cupa Davis. Asta inseamna ca voi putea pregati si mai bine Australian Open. Nu voi participa la niciun turneu inainte de cel de Grand Slam de la Melbourne" - Novak Djokovic.

Vrea un 2012 precum a fost 2011

"Daca voi avea liniste si ma voi pregati bine, sunt sigur ca pot face o figura frumoasa in Australia. Am avut un 2011 de vis, nimic nu imi poate lua performantele din acest an, a fost o perioada unica. In acest moment imi doresc doar sa fiu pregatit din toate punctele de vedere pentru 2012", a completat liderul mondial din tenisul de camp masculin.