Novak Djokovic nu a avut rival in 2011, jucatorul sarb trecandu-si in cont 10 titluri, 64 de victorii si doar trei infrangeri. Cu toate acestea, "Nole" nu se considera invincibil. "Nu cred ca exista un jucator invincibil. Accidentarile vin la momentul oportun, ai timp de relaxare si de recuperare", a precizat numarul unu mondial din tenisul de camp masculin.

Novak Djokovic Foto: Reuters

"A fost un lucru extraordinar sa nu pierd niciun meci pana la Roland Garros, efortul a fost insa unul imens. Sunt foarte mandru de performantele mele. Stiu insa cat de mult am muncit de la un an la altul. Am crezut mereu in sansele mele de a ma bate de la egal la egal cu cei mai buni jucatori din lume si de a castiga turnee de Grand Slam.

Nu cred ca sunt invincibil, de fapt nu exista un asemenea jucator. Diferenta este facuta doar de increderea in tine, in fiecare punct pe care-l joci, de forma de moment si de o pregatire fizica bine pusa la punct.

Accidentarile sunt cea mai neplacuta parte a vietii unui sportiv, dar uneori vin la momentul oportun. De ce? Pentru ca ai timp de odihna si de recuperare. Am lucrat mult in sala in ultima perioada, cu toate acestea nu cred ca sunt la un potential de 100% in acest moment", a declarat Novak Djokovic, citat de presa iberica.

Clasamentul ATP:

1 Novak Djokovic 13.295 puncte (turnee jucate 16)

2 Rafael Nadal 9.500 (17)

3 Andy Murray 7.200 (17)

4 Roger Federer 5.185 puncte (16).