In perioada 25-30 octombrie se va desfasura, la Istanbul, "Turneul Campioanelor", competitie care va reuni la start cele mai bune opt jucatoare din circuitul WTA. Turneul este dotat cu premii totale in valoare de 4.9 milioane de dolari. Participante: Caroline Wozniacki (Danemarca), Petra Kvitova (Cehia), Vera Zvonareva (Rusia), Agnieszka Radwanska (Polonia), Maria Sharapova (Rusia), Victoria Azarenka (Belarus), Na Li (China) si Samantha Stosur (Australia).

Turneul CampioanelorFoto: wtatennis.com

Grupa rosie:

Caroline Wozniacki (Danemarca), Petra Kvitova (Cehia), Vera Zvonareva (Rusia), Agnieszka Radwanska (Polonia).

Grupa alba:

Maria Sharapova (Rusia), Victoria Azarenka (Belarus), Na Li (China), Samantha Stosur (Australia).

Prezentarea jucatoarelor din Grupa Rosie:

Caroline Wozniacki - numarul unu in clasamentul WTA, in precedenta editie a Turneului Campioanelor a fost invins in finala de catre Kim Clijsters. Nu a reusit, pana acum, sa castige vreun turneu de Grand Slam.

Petra Kvitova - numarul trei in clasamentul WTA, se afla in fata primei participari la Turneul Campioanelor. S-a impus in anul in curs la Wimbledon, cel mai important rezultat al carierei.

Vera Zvonareva - numarul sase in clasamentul WTA, s-a impus in 2001 in turneele de la Doha si Baku. A ajuns pana in semifinalele Australian Open in acest an.

Agnieszka Radwanska - numarul opt in clasamentul WTA, se afla pentru prima data la Turneul Campioanelor (calificare directa, in 2008 si 2009 a jucat din postura de rezerva). A castigat trei titluri in 2011: Carslbad, Tokyo, Beijing.

Prezentarea jucatoarelor din Grupa Alba:

Maria Sharapova - numarul doi in clasamentul WTA, a cincea aparitie la Turneul Campioanelor. S-a impus in 2004, atunci cand a invins-o pe Serena Williams. A castigat in acest an turneele de la Roma si Cincinnati, fiind invinsa in schimb in ultimul act de la Wimbledon de catre Petra Kvitova.

Victoria Azarenka - locul patru in clasamentul WTA, a treia participare la Turneul Campioanelor. Nu a reusit sa treaca pana acum de faza grupelor competitiei. S-a impus la Miami, Marbella si Luxemburg in 2011.

Na Li - locul cinci in clasamentul WTA, se afla in fata primei participari la Turneul Campioanelor. A castigat in acest an turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Samantha Stosur - locul sapte in clasamentul WTA, a doua participare la Turneul Campionilor. In 2010 a fost eliminata in semifinale de catre Kim Clijsters. A castigat in acest an US Open.