Novak Djokovic a castigat titlul de la US Open dupa o finala in care l-a invins pe Rafael Nadal. "Dupa ce i-am invins pe Federer si pe Nadal, ma simt gol din punct de vedere fizic. Nu ma asteptam sa am aceste rezultate, insa va pot asigura ca mai am multe de demonstrat. Daca anul viitor voi reusi macar jumatate din ce am realizat in 2011, voi fi multumit", a precizat liderul mondial din tenisul de camp masculin.

Djokovic, marele castigator de la US Open Foto: Reuters

A facut risipa mare de energie

"Dupa ce i-am invins pe Federer (semifinale) si Nadal, ma simt gol din punct de vedere fizic, dar este normal. Cand joci tenis, scopul este sa castigi turnee de Grand Slam, pentru ca sunt cele mai importante. Nu ma asteptam sa am aceste rezultate în 2011. Este greu sa-mi gasesc cuvintele. Am muncit toata viata pentru a ajunge aici", a precizat Novak Djokovic, citat de Mediafax.

Djokovic promite si mai mult spectacol

"Mai am multe de demonstrat mie si lumii tenisului. Vreau sa castig si alte turnee de Mare slem. Dragostea pentru acest sport ma face sa merg inainte. Atat timp cat voi avea aceste senzatii dupa victorii, voi continua sa le vreau. Ar fi minunat sa castig si turneul de la Roland-Garros si sa am toate trofeele de Grand Slam in palmares. Acesta este unul dintre obiectivele mele, insa voi avea nevoie de timp" - Novak Djokovic.

"Nole" nu se simte invincibil

"Nimeni nu este invincibil. Roger Federer a trait sezoane cand a castigat trei turnee de Grand Slam, cand era invincibil 40 sau 50 de meciuri. Rafa a trait acelasi lucru anul trecut. Am putea spune ca acesta este anul meu, acela in care am jucat cel mai bun tenis al meu in turneele mari. Si asta ma face extrem de fericit. Daca anul viitor voi reusi macar jumatate din ce am reusit in 2011, voi fi multumit. Insa acum vreau sa ma bucur de prezent", a conchis sarbul de 24 de ani.

Nadal: Sunt multumit de cum am jucat

"M-am batut pentru fiecare punct, am jucat cat am putut de bine in fiecare moment si sunt mult mai multumit de acest meci decat de precedentele in fata lui Djokovici. Am avut ocazii bune, pe care nu le-am concretizat, conduceam cu 2-0 dupa primele doua seturi. Insa, ma intorc acasa stiind ca sunt pe calea cea buna", a precizat Rafael Nadal.

Novak Djokovic - Rafael Nadal 6-2, 6-4, 6-7, 6-1

Prin succesul de la US Open, Novak Djokovic si-a trecut in cont cel de-al treilea turneu de Grand Slam cucerit in 2011: Australian Open, Wimbledon si US Open.

"Nole" a reusit un sezon 2011 de execeptie, cu numai putin de 64 de victorii. Sarbului ii lipseste din palmares doar Roland Garros-ul, singurul turneu de Mare Slem pe care nu l-a castigat inca.