Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei se afla in prima urna valorica a tragerii la sorti pentru Campionatul Mondial din Brazilia, informeaza Mediafax. Turneul final se va desfasura in acest an in perioada 2-18 decembrie.

Radu Voina Foto: AGERPRES

Comisia de Organizare si Competitii din cadrul Federatiei Internationale de Handbal a stabilit componenta urnelor valorice. Tragerea la sorti pentru CM va avea loc in data de 2 iulie.

Urna 1: Rusia (campioana mondiala), Norvegia (campioana europeana), Suedia (vicecampioana europeana) si Romania (medalie bronz la European)

Urna 2: Danemarca, Kazakhstan (campioana Asiei), Franta, Muntenegru

Urna 3: Olanda, Croatia, Brazilia (tara gazda), Angola (campioana Africii)

Urna 4: Coreea de Sud, Germania, Tunisia, campioana Pan-America (se va afla dupa calificarile programate intre 28 iunie-2 iulie)

Urna 5: China, Spania, Coasta de Fildes, echipa de pe locul II in Campionatul Pan-America

Urna 6: Japonia, Islanda, echipa de pe locul III in Campionatul Pan-America si Australia (campioana Oceaniei).

Vor fi patru grupe de cate sase echipe, iar primele patru se vor califica in optimile de finala. Toate disputele contand pentru sferturi, semifinale si finale se vor juca la Sao Paolo.

Campioana mondiala se va califica automat la turneul final din 2013, gazduit de Serbia, plus la Olimpiada din 2012. Formatiile clasate pe pozitiile 2-7 vor lua parte la turnee preolimpice in perioada 25-27 mai 2012.