Campioana Spaniei, Itxako Reyno de Navarra, s-a calificat, duminica seara, pentru prima data in istorie in finala Ligii Campionilor la handbal feminin, dupa ce a trecut de unguroaicele de la Gyor. In ultimul act al competitiei, ibericele, care in faza Grupelor Principale au invins pe Oltchim, vor intalni o alta echipa aflata pentru prima data in finala: Larvik.

Larvik, in finala Ligii CampionilorFoto: Agerpres

Plecata cu sansa a doua in semifinala contra Gyor, Itxako a obtinut o victorie importanta in mansa tur, castigand pe teren prorpiu cu 26-21. Duminica, in fata a 2.800 de suporteri maghiari, ibericele au rezistat in fata atacurilor lui Gyor. Cu o defensiva solida, maturitate si inteligenta in atac, campioana Spaniei a remizat cu Gyor, scor 24-24, obtinand cea mai buna performanta a clubului, la a doua participare in Liga Campionilor.

In cealalta semifinala, Larvik le-a dominat pe muntenegrencele de la Buducnost in ambele manse. Cu victorie in mansa tur (25-20), norvegiencele au castigat si duminica in fata lui Buducnost. Disciplinata si rabdatoare in atac si puternica in defensiva, Larvik s-a impus cu 27-24, devenind prima echipa din Norvegia care se califica in finala Ligii Campionilor.

Finala Ligii Campionilor la handbal feminin dintre Larvik si Itxako se va disputa in 7/8 mai (tur) si 14/15 mai (retur).