Oltchim, situatie dramatica - Constantin Roibu isi retrage sprijinul financiar

de A.I.     HotNews.ro
Miercuri, 30 martie 2011, 18:55 Sport | Teamball


Oltchim, viitor in dubiu
Foto: Agerpres
Constantin Roibu, managerul general al echipei Oltchim, a precizat, in cursul zilei de miercuri, ca isi va retrage sprijinul financiar acordat pana acum campioanei Romaniei la handbal feminin. "De la 31 martie nu ma mai intereseaza echipa. Voi achita toate obligatiile contractuale. M-am saturat de barfe", a precizat Roibu pentru gsp.

"De la 31 martie nu ma mai intereseaza echipa. Voi achita toate obligatiile contractuale legate de jucatoare si de club. M-am saturat de barfele pe care le aflu din ziare" - Constantin Roibu (pentru gsp).

"Nu ma mai intoarce nimeni! Eu cand am luat o decizie, asa ramane! M-am saturat de barfe, de zvonuri. Echipa de handbal este un club cu personalitate juridica, se poate descurca pe cont propriu. Si asa s-au laudat zilele trecute ca vor gasi sponsori", a completat Roibu pentru prosport.

Informatia vine la scurt timp dupa ce Ioan Gavrilescu, presedintele gruparii, a anuntat ca isi da demisia din functia de conducere dupa 33 de ani alaturi de Oltchim.

"Confirm ca la data de 25.03.2011 am inregistrat la club cererea mea de demisie din functia de presedinte al Clubului Sportiv Oltchim Ramnicu Valcea, intrucat, din motive strict personale si familiale, am hotarat sa incetez activitatea de la club", a precizat Gavrilescu.

In aceste conditii, viitorul Oltchimului (cea mai buna echipa de club a Romaniei din ultima perioada) este unul mai mult decat incert.

Prima consecinta a acestor evenimente - jucatoarele vor deveni libere de contract (isi pot cauta echipe noi).

Oltchim Ramnicu Valcea - Palmares:


Pe plan Intern:

Castigatoare a Ligii Nationale de Handbal
(1989,1990,1991,1993,1994,1995,1996,1997,1998,1999,2000,2002,2007,2008,2009,2010)

Castigatoare a Cupei Romaniei
(1984,1990,1992,1993,1994,1995,1996,1997,1998,1999,2001,2002,2007)

Castigatoare a Supercupei Romaniei
(2007-singura editie disputata)

Palmares International

2009-2010 Liga Campionilor - Finala , locul 2
2008-2009 Liga Campionilor - Semifinale , locul 3
2007-2008 Liga Campionilor - Grupele principale , locul 5
2006-2007 Trofeul Campioanelor - Castigatoare
2006-2007 Cupa Cupelor - Castigatoare
2005-2006 Cupa EHF - 1/16 zecimi (Turul 3)
2004-2005 Challenge Cup - Sferturi de finala
2003-2004 Cupa EHF - Optimi
2002-2003 Liga Campionilor (Turul III preliminar) - Cupa Cupelor (Sferturi de finala)
2001-2002 Cupa Cupelor - Finala
2000-2001 Liga Campionilor - Grupa optimi loc III
1999-2000 Liga Campionilor - 1/16 zecimi
1998-1999 Liga Campionilor - Grupa optimi loc III
1997-1998 Liga Campionilor - Grupa optimi loc III
1996-1997 Liga Campionilor - Grupa optimi loc III
1995-1996 Cupa Campionilor - Locurile 7-8
1994-1995 Cupa Cupelor - Optimi
1993-1994 Cupa Campionilor - Locurile 5-6
1992-1993 Cupa Cupelor - Semifinale
1991-1992 Cupa Campionilor - Semifinale
1990-1991 Liga Campionilor
1989-1990 Cupa Campionilor - Semifinale
1988-1989 Cupa IHF- Castigatoare
1986-1987 Cupa Cupelor - Semifinale
1985-1986 Cupa IHF - Optimi
1984-1985 Cupa Cupelor - Optimi
1983-1984 Cupa IFH - Castigatoare (conform site-ului oficial).


Citeste mai multe despre   


















2805 vizualizari

  • +2 (6 voturi)    
    corect (Miercuri, 30 martie 2011, 19:38)

    Clujeanul [anonim]

    Mi se pare corect, ca o societate majoritar de stat ce are pierderi uriase, sa nu mai sponsorizeze si echipa de handbal (in ultimul an a avut un buget record).
    Toti banii aia veneau de la bugetul de stat (adica taxele tuturor prostilor din Romania).

    Sportul profesionist (ca cel de la Oltchim) nu se poate face pe bani publici ci pe bani privati (sponsorizari).

    Nu mi s-a parut oricum normal modul comunistoid in care toate jucatoarele bune din Romania (Zalau, Cluj, Brasov, Piatra Neamt) s-au transferat la Valcea pentru contracte mai mari.

    Daca am trai intr-o tara civilizata, acest Roibu ar fi dupa gratii la ce tepe si pierderi sunt la Oltchim (fabrica, nu echipa sportiva), dar la noi el era un erou.
    • +2 (4 voturi)    
      Opinie (Miercuri, 30 martie 2011, 22:54)

      CGc [anonim] i-a raspuns lui Clujeanul

      Oltchimul e o societate cu capital majoritar de stat dar banii care mergeau catre echipa de handbal nu proveneau numai din "taxele prostilor din Romania " ci mare parte veneau din profitul pe care societatea il obtinea din urma productiei si exportului de produse chimice sau eventual din salariile neplatite la timp ale bietilor angajati.Modul "comunistoid" in care jucatoarele valoroase au ales sa vina la Oltchim este valabil in sport nu numai pe plan national ci si mondial. Si inca ceva Oltchimul ,combinatul chimic,sustine economia judetului Valcea ,care fara aceasta societate ar fi un judet aproape mort din punct de vedere industrial.
    • +5 (5 voturi)    
      Unul din prosti (Joi, 31 martie 2011, 8:15)

      Silviu [anonim] i-a raspuns lui Clujeanul

      @ Clujeanul: considera-ma unul din „prostii din Romania”. Desi sunt prahovean, te asigur ca astia sunt banii pe care i-am platit cu cea mai mare placere pentru ca, spre deosebire de banii pe asigurarile obligatorii de sanatate sau taxele de drum, pe care guvernul mi-i ia lunar absolut degeaba, banii pentru Oltchim s-au dus intr-o echipa care a facut performanta si pentru care am venit cu bucurie la Valcea de cate ori am putut.
    • +3 (3 voturi)    
      incorect (Joi, 31 martie 2011, 10:57)

      Anathema [utilizator] i-a raspuns lui Clujeanul

      Altul care nu e capabil sa faca diferenta intre institutiile bugetare (armata, invatamant, sanatate etc.), care se hranesc din alocatiile bugetare, fiindca nu au alte surse, si societatile comerciale de stat, care se autofinanteaza din activitatea proprie. Iar daca te referi la creditele luate cu garantia statului, gandeste-te ca ele au fost luate si folosite pentru obiective de investitii sau pentru finantarea activitatii curente, in niciun caz pentru finantarea echipei de handbal.
  • 0 (0 voturi)    
    retragerea sprijinului (Joi, 31 martie 2011, 18:45)

    cititor [anonim]

    Normala retragerea sprijinului si la comanda deoarece Oltchim e aproape de privatizare si noul patron nu vrea sa cheltuie cu placerea locuitorilor din Rm. Valcea sau a Romaniei.
    Pentru asata sa cheltuie romani, ei vor profitul si gata.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi