Dupa ce a fost anuntat ca i s-a retras banderola de capitan, Sorin Socol (33 ani) a anuntat miercuri seara retragerea de la echipa nationala de rugby a Romaniei, cu doua zile inainte de meciul cu Spania din Cupa Europeana a Natiunilor si cu doar sase luni inaintea startului Cupei Mondiale.

Sorin Socol (centru), paraseste nationalaFoto: HotNews / DP

Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, a anuntat miercuri dupa-amiaza retragerea banderolei de capitan lui Sorin Socol, din cauza scaderii de forma a acestuia: "Sorin Socol este intr-o scadere de forma, iar echipa se face alegand dintre jucatorii care sunt in cea mai buna forma. In acest moment, jucatorii din linia a doua sunt mai in forma decat Sorin Socol. El este insa destul de aproape, face parte din lotul pentru meciul cu Spania, doar ca nu va intra de la inceput".

La cateva ore de la acest anunt, Sorin Socol a parasit cantonamentul nationalei, declarand: "Sunt lucruri mai vechi care s-au adunat si acum am ajuns in acest punct. Este o decizie pe care trebuia sa o iau mai de mult, dar am sperat ca poate lucrurile se vor schimba. Sunt un tip care a spus intotdeauna lucrurilor pe nume, spre deosebire de altii care vorbesc doar pe la colturi". (Prosport.ro)

Nemultumirile lui Socol se leaga de staff-ul tehnic al Stejarilor, jucatorul roman nefiind multumit de starea nationalei dupa plecarea lui Serge Lairle si sustinand ca si alti colegi impartasesc aceeasi opinie.

Romania intalneste sambata, de la ora 17:00, nationala Spaniei, in ultima etapa a CEN. Stejarii mai au insa si o restanta cu Ucraina.