Oltchim a pierdut, pe propriul teren, partida cu Itxako din Liga Campionilor, scor 22-25, iar calificarea in semifinalele competitiei mai poate veni doar in cazul in care campioana Romaniei va castiga in deplasarile cu Buducnost si Krim. Soarta disputei cu ibericele a fost transata pe final, atunci cand ratarile au aparut din situatii clare de gol (Vizitiu, Manea si Managarova), iar Pidpalova a fost eliminata pentru doua minute. "Nu stim ce s-a intamplat astazi, nu credeam ca Itxako ne va putea invinge chiar la Valcea" - Ada Nechita la finalul partidei.

Anja Andersen, tehnician OltchimFoto: Agerpres

Oltchim a inceput foarte slab partida cu Itxako, valcencele "reusind" performanta de a marca un singur gol in primele 15 minute. Elevele Anjei Andersen au fost neinspirate in atac, iar acest lucru s-a simtit din plin pe tabela de marcaj. Ibericele au condus, pe rand, cu 4-1, 5-3, 7-5 si 8-7. Campioana Romaniei a egalat pentru prima data in minutul 26 (8-8), iar finalul de repriza a fost unul in care paradele Talidei Tolnai au facut diferenta. S-a intrat la pauza cu 13-12 pentru Oltchim, dupa 30 de minute confuze din partea formatiei gazda (Nechita a fost folosita, in premiera, extrema stanga).

A doua repriza a fost una echilibrata, cele doua echipe conducand pe rand. Din pacate pentru Oltchim, eliminarile repetate le-au adus pe iberice in avantaj pe tabela. La scorul de 18-17 in favoarea noastra, Vizitiu pierde usor o minge, Managarova trimite in bara, iar pe fondul ratarilor, oaspetele preiau din nou avantajul.

Momentul cheie al disputei s-a petrecut cu doar trei minute inainte de final, atunci cand Pidpalova este eliminata, iar Itxako se desprinde pe tabela. Finalul le-a gasit pe valcence in imposibilitatea de a reveni, campioana Spaniei impunandu-se cu 25-22.

"Nu trebuie sa cedam, mai sunt doua meciuri. Vom munci in continuare, credem in calificare, sunt optimista, asa trebuie sa fim cu toate. Nu stiu se s-a intamplat, dar mai avem inca doua partide" - Valentina Ardean Elisei (Digisport).

"Nu imi vine sa cred ca am pierdut, s-a gresit prea mult. Ne-a lipsit constanta in joc, mergem inainte, vom vedea ce va fi. Atat s-a putut astazi, credem in calificare. Nu ma gandeam ca vom pierde acasa cu Itxako" - Ada Nechita (Digisport).

Au marcat: Maier, Elisei (6), Vizitiu (2), Managarova, Ozel (3), Nechita (4), Pidpalova (3), Manea, Bese

Meciurile etapei:

Krim - Buducnost 36-40 (s-a jucat vineri)

Oltchim - Itxako 22-25

Clasament:

1. Itxako 4 3 0 1 108:103 (+5) 6 puncte

2. Buducnost 4 2 0 2 118:117 (+1) 4

3. Oltchim 4 2 0 2 99:98 (+1) 4

4. RK Krim Mercator 4 1 0 3 122:129 (-7) 2

Primele doua echipe se califica in faza semifinalelor din Liga Campionilor.