Antrenoarea Oltchimului, Anja Andersen, are incredere in elevele sale si spera intr-o victorie in meciul de duminica, desi nu crede ca o infrangere in fata celor de la Krim va fi decisiva pentru calificarea echipei valcene in semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin.

Anja Andersen, tehnician OltchimFoto: Agerpres

Oltchim a inregistrat, sambata, prima infrangere din Grupa 1 a Ligii Campionilor, pierzand in fata echipei spaniole Itxako, in ciuda faptului ca a condus in timpul partidei si cu sase goluri. Criticata dupa rezultatul din Spania, antrenoarea Anja Andersen a explicat de ce a hotarat sa menajeze anumite jucatoare.

"Inainte de meciul cu Buducnost Stanca si Neagu mi-au spus ca au dureri mari. Am cerut diagnosticul de la doctorul Oancea si l-am dat mai departe la un specialist din Danemarca. Mi s-a spus ca Ionela risca foarte mult daca mai joaca si ca Neagu risca de asemenea mult daca arunca la poarta. Nu stiu daca vor juca in meciul cu Ljubljana, inca nu am decis. Am intalnit multi tehnicieni si multi conducatori de club pentru care rezultatele sunt mai importante decat sanatatea handbalistelor. Nu sunt din aceasta categorie de tehnician. Stiu ce inseamna ca o handbalista accidentata sa fie fortata si apoi sa-si rateze cariera", a declarat Andersen, in cadrul unei conferinte de presa, citata de Mediafax.

In ceea ce priveste urmatorul meci, Andersen este de parere ca o infrangere in fata lui Krim nu va fi decisiva: "Avem sanse chiar daca vom pierde meciul cu Ljubljana. Asta nu inseamna ca nu ne dorim victoria, ca fetele nu se vor bate pentru cele doua puncte puse in joc. Important este ca fetele se antreneaza cu zambetul pe buze, ca le place sa joace handbal, in ciuda infrangerii din Spania. Sunt momente in care trebuie sa le temperez pentru ca vor sa arate foarte multe intr-un timp foarte scurt. Avem respect pentru orice adversar, normal ca si pentru Krim Ljubljana dar trebuie sa fim atenti la echipa noastra".

"Am nevoie de timp, lucrurile nu se pot schimba dintr-o zi pe alta. Lipsa de rabdare este principalul meu adversar. Peste ceva timp o sa inteleaga toata lumea de ce folosesc o handbalista pe mai multe posturi. Criticile nu ma afecteaza. De la 16 ani eu nu mai citesc ziare si nu ma mai uit la emisiunile sportive de la TV. Doar la meciurile echipei de fotbal Barcelona ma uit atunci cand am timp", a adaugat antrenoarea daneza.

Ada Nechita (extrema Oltchim): "Anja lucreaza mult la psihicul nostru. Ne invata sa nu jucam mecanic, sa simtim tot ceea ce facem. Este ceva extraordinar, sunt sigura ca vom avea rezultate din cele mai bune".

Oltchim intalneste, duminica, de la ora 18:00, pe teren propriu, in cel de-al treilea sau meci din Grupa Principala 1, formatia Krim Mercator Ljubljana. Biletele se pot procura de la Sala Sporturilor “Traian” incepand de vineri 18 Februarie, ora 12:00, pretul unui tichet fiind de 40 lei.

Liga Campionilor handbal feminin:

Clasament Grupa 1:

1. Buducnost 2 puncte (+2)

2. Krin Mercator 2 puncte (+1)

3. Oltchim 2 puncte (0)

4. Itxako 2 puncte (-3)

Clasament Grupa 2:

1. Larvik 4 puncte (+23)

2. Gyor 4 puncte (+7)

3. Leipzig 0 puncte (-7)

4. Dinamo 0 puncte (-23)